Jonge honden The Hype en oorverdovend GEM zetten swingende show neer Jonge honden The Hype en oorverdovend GEM zetten swingende show neer

Een nieuw geluid in de Muziekgieterij

, Michelle van Lanschot

Jonge honden The Hype en oorverdovend GEM zetten swingende show neer

Een nieuw geluid in de Muziekgieterij

Michelle van Lanschot ,

Met het nieuwe album 'Hunters Go Hungry' is GEM momenteel bezig met een clubtour door Nederland. Op woensdag 9 november speelde de Utrechtse band in de Muziekgieterij. The Hype uit Haarlem verzorgt voor hun het voorprogramma.

Een nieuw geluid in de Muziekgieterij

"Als je na het aanstekelijk swingende optreden van The Hype overtuigd bent van hun muzikale kwaliteiten, kun je in de kantine een album van ze kopen." De zanger van The Hype praat over zijn band in de derde persoon en met kantine bedoelt hij de foyer van de Muziekgieterij. Vanavond zijn ze de support act van GEM en warmen de koude zaal op met hun aanstekelijke enthousiasme, grappige koortjes, swingend geluid, bridges waar je lekker op kan springen en mooie gevoelige nummers. The Hype zou zo maar eens een hit kunnen worden en ze weten het.

De geluidsman van GEM heeft besloten het zekere voor het onzekere te nemen en het publiek in ieder geval weg te blazen met louter volume. Volledig onnodig, want de band speelt de sterren van de hemel. De zeskoppige band speelt nu ongeveer drie maanden samen. Ze zijn lekker op elkaar ingespeeld en staan als een geheel op het podium. Frontman Maurits Westerik heeft er zin in en maakt er een waar showtje van. De moves worden uit de kast getrokken. Tussen de nummers door verschijnt er telkens een brede glimlach op Westerik zijn gezicht waarin pretoogjes fonkelen. Het nieuwe geluid van GEM is veel swingender en heeft meer een soulsound, waardoor de heupen lekker losgeschud kunnen worden. Het toetsenwerk is snel en spannend, krijgt de aandacht en ruimte en doet denken aan de barpianist uit de jaren twintig. Het totale geluid is uitgebalanceerd; Er zit meer afwisseling in en het stemgeluid van Maurits is ronder en voller geworden, hoewel soms de galm op de microfoon onnodig nadrukkelijk aanwezig was.

De nummers van GEM zitten de volgende ochtend nog steeds in het hoofd en zullen daar ook nog wel een tijdje blijven. Het is alleen te hopen dat die irritante piep in de oren wel snel weg gaat.

GEM gemist? Geen nood. GEM speelt 20 november nog tijdens Geleen Calling in de Hanehof, Geleen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg