Limburg vertegenwoordigd tijdens Popronde 2011 Limburg vertegenwoordigd tijdens Popronde 2011

Vijf bands doen mee aan 's Nederlands grootst reizend muziekfestival.

, Geert Smeets

Limburg vertegenwoordigd tijdens Popronde 2011

Vijf bands doen mee aan 's Nederlands grootst reizend muziekfestival.

Geert Smeets ,

21 Eyes of Ruby, Kill Ferelli, Sparrow Falls, The Dirty Denims en Two
Days Left zijn geselecteerd voor het grootste reizende muziekfestival
van Nederland. Maar liefst honderd bands doen mee aan deze muzikale
stedentrip. De deelnemende steden in Limburg zijn Maastricht (23-09)
en Venlo (04-11).

Vijf bands doen mee aan 's Nederlands grootst reizend muziekfestival.

Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen. De Popronde vindt dit jaar in 27 steden door heel Nederland plaats. Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland.

De progressieve rockband 21 Eyes of Ruby won in 2007 het ter ziele gegane Weerter Amateur Festival en bereikte in hetzelfde jaar de finale van Nu Of Nooit waar de band vijfde werd. Hardcoreband Two Days Left mocht Pinkpop dit jaar nét niet openen, de Venlonaren werden nipt tweede op Nu Of Nooit 2011. Sparrow Falls komt uit Maastricht en maakt een veelbelovende mix van rock, punk, hardcore en hardrock. Kill Ferelli is het nieuwe bandje rondom Viberider-prominenten Punto en Kelly. The Dirty Denims uit Weert deden in 2010 mee aan Nu Of Nooit, maar wisten de finale niet te halen.

Het festival wil door middel van laagdrempelige lokaties, gratis toegang en een veelzijdige programmering publiek warm maken voor (goede) onbekende bands. Het feit dat jaarlijks nauwelijks podia afvallen, is tekenend voor het draagvlak in elke stad. Sinds 2000 vindt Popronde plaats in tien steden. In 2006 groeide het festival naar 14 steden en in 2008 verder naar 20 steden. De opzet is in grote lijnen al die jaren hetzelfde gebleven; de kroegen, muziekcafé en theatertjes in het centrum van een stad zijn één avond het décor van jonge, opkomende talentvolle bands.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg