John Waite harmonieert tussen nieuwe rockers en klassiekers John Waite harmonieert tussen nieuwe rockers en klassiekers

Een avondje tijdloze rock muziek in Kerkraadse Rock Temple

, Raymond Kruijen

John Waite harmonieert tussen nieuwe rockers en klassiekers

Een avondje tijdloze rock muziek in Kerkraadse Rock Temple

Raymond Kruijen ,

Met pasen voor de deur en heerlijk terrasjesweer vinden vanavond toch een kleine honderd rockers de weg naar de Rock Temple. Klassiekers op je naam hebben staan kent dus ook zijn voordelen. Met dat gegeven en zijn nieuwste wapenfeit ‘Rough & Tumble’ net op de markt, kiest ook 3VOOR12/LIMBURG om live aanwezig te zijn.

Een avondje tijdloze rock muziek in Kerkraadse Rock Temple

Voordat John Waite aan zijn setlist begint trapt een van zijn roadies als voorprogramma af. Gewapend met een akoustische gitaar en een goede strot vertolkt hij in zijn eentje, op een verdienstelijke wijze, nummers van onder andere Bon Jovi, Whitesnake en Billy Idol.

De honderd personen zijn opgewarmd wanneer Waite opent met ‘Change’. Deze parel van zijn debuutalbum gaat er meteen in als zoete koek. John houdt het tempo erin met het Baby’s nummer ‘Back On My Feet Again’. Natuurlijk herbergt John Waite’s discografie de nodige klassiekers maar logischerwijze laat hij ook nummers van zijn recentste album ‘Rough & Tumble’ de revue passeren. Nummers als ‘Better Off Gone’, ‘If You Ever Get Lonely’ en het titelnummer laten een positieve indruk achter.

Dat de Engelse rocker ook live nog altijd een ruim bovengemiddeld optreden weet neer te zetten komt deels op rekening van zijn stem, die nog altijd vers geolied klinkt. Dat zelfde geldt voor zijn jonge band die bulkt van het talent en de nummers fris laten klinken. Op deze tour wordt John ook nog eens ondersteund door 'gelegenheids guitarist' Kyle Cook van Matchbox Twenty.

Wie John Waite’s live album ‘In Real Time’ heeft gehoord herkent een groot deel van de setlist van vanavond. Maar geen een van de aanwezigen hoor je daarover klagen. Zeker niet wanneer het de beurt is aan de Bad English nummers ‘When I See You Smile’, ‘Best Of What I Got’ en de mega hit ‘Time Stood Still’.

In de toegift krijgt het publiek buiten het sterke ‘Rough & Tumble’ nummer natuurlijk nog wat klassiekers op een presenteerblaadje. Zijn grootste hit ‘Missing You’ ontbreekt natuurlijk nooit. En een sterke vertolking van de Baby’s nummers ‘Everytime I Think Of You’ en ‘Head First’ maken het avondje compleet.

Ik heb John Waite wel eens voor een groter publiek zien spelen maar vanavond hebben de honderd aanwezigen een mooie balans gehoord tussen nieuwe rockers en klassiekers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg