Op weg naar de finale met Two Days Left Op weg naar de finale met Two Days Left

"We doen het niet alleen voor onszelf"

, Geert Smeets

Op weg naar de finale met Two Days Left

"We doen het niet alleen voor onszelf"

Geert Smeets ,

In de serie 'Op Weg Naar De Finale Met...' spreekt 3VOOR12/Limburg met de bands die in de finale van Nu Of Nooit 2011 spelen. In dit eerste deel is René Sebastian, bassist van de metalcoreband Two Days Left, aan het woord.

"We doen het niet alleen voor onszelf"

Tijdens de vierde voorronde in Sevenum overdonderde Two Days Left niet alleen muzikaal, de band maakte misschien nog wel meer indruk met de tomeloze energie waarmee gespeeld werd. Niet gek als je weet dat metalcore de basis is voor de muziek van Two Days Left. Toch wil de band zeker niet in een hokje geduwd worden. "We willen niet als de zoveelste metalcoreband gezien worden dus proberen we iets unieks aan onze sound te geven. Wellicht iets minder hard dan de 'echte' metalcore en hier en daar met een commercieel randje";

Two Days Left kwam halverwege 2008 per toeval bij elkaar en is ontstaan uit twee andere bands. Drummer Nick Ebben, screamer Jeroen Thijssen en gitarist Jos Driessen gaven het laatste optreden van hun toenmalige band. Zanger Jan-Willem Koehlen en bassist René Sebastian zochten op dat moment een nieuwe band. Ideeën werden uitgewisseld, maar vooral belangrijk waren drive, doel en motivatie. Een duidelijk plan om iets te bereiken dus. Via internet bouwt de band aan een fanbase en sinds er maandelijks een nieuw nummer op de site verschijnt, kan Two Days Left zich inmiddels gesteund voelen door een trouwe aanhang. Komende maanden zal de band gaan opnemen en in mei of juni wordt het debuut verwacht. Maar eerst wacht nog die belangrijke finale....

Waarom is het terecht dat Two Days Left in de finale speelt?

"We zijn al sinds 2008 bij elkaar. De laatste twee jaar hebben we onwijs gevochten en ons letterlijk kapot gerepeteerd. Dit is eindelijk het stukje erkenning waar we zo hard voor gewerkt hebben. Van de andere kant is dit ook een bevestiging dat we momenteel goed bezig zijn!"

Wat kunnen we van Two Days Left verwachten in de finale?

"Haha, ik weet niet of er nog veel van ons is overgebleven na die voorronde in Sevenum, want daar hebben we echt alles gegeven. We zitten nu echt elke avond in het repetitiehok om het maximale eruit te halen, want ook in de finale willen we natuurlijk knallen. Dus ook op het podium gaan we weer tot het uiterste. Als ik ons vergelijk met de andere finalisten, zullen wij door onze harde muziek misschien toch een beetje uit de boot vallen denk ik. Maar wij willen vooral een goede indruk achterlaten. We doen het niet alleen voor onszelf, we doen het voornamelijk voor het publiek. Als de mensen er een positief gevoel aan overhouden, ben ik tevreden en dan spreek ik namens de hele band."

Met welke andere band had Two Days Left graag in de finale gestaan?

"Tsja, wij zijn zeg maar de enige harde band in de finale. Ik weet eigenlijk niet of dat een voordeel of een nadeel is. Als ik zelf zou mogen kiezen, dan ga ik toch voor een andere harde band. In Vaals hoorde ik A Jupiter Hymn en daar was ik toch wel van onder de indruk. Daar had ik dus graag mee in de finale gespeeld."

Hoe zou het ideale Pinkpop moment van Two Days Left er uitzien en bij welke band staan jullie zelf vooraan?

"Eigenlijk heb ik dit al min of meer gezegd. We willen het publiek overdonderen en een goede indruk maken. Dat mensen er lang na het optreden nog over praten. En belangrijker nog, dat het publiek na Pinkpop ook nog aan ons denkt, dat ze onze muziek gaan luisteren of kopen. En waar ik zelf vooraan zou gaan staan....eeeh wie speelt er eigenlijk op Pinkpop, zijn er al namen bekend? Ah ja, uiteraard bij Foo Fighters, die band is echt goed. En die podiumpresentatie kan ik ook wel waarderen!"

Waarom moeten we Two Days Left ook na de finale in de gaten blijven houden?

"Omdat we ook op de rest van het land gaan mikken. In onze regio hebben we al redelijk wat naam gemaakt en het is de bedoeling om ook in de rest van het land shows te gaan geven. Het aanschrijven van podia is een manier. Wel merk ik dat men in het noorden op de een of andere manier wat huiverig is om zuidelijke bands te boeken. Om daar toch voet aan de grond te krijgen, gaan we kijken hoe we dit met onder andere marketing kunnen halen. Het is dan ook elke maand weer brainstormen en vergaderen met de band om dit plan zo goed mogelijk te laten slagen. Verder hebben we inmiddels een redelijke fanbase opgebouwd waar we heel veel aandacht aan blijven geven. Direct contact met de mensen die naar onze muziek luisteren vinden we erg belangrijk. We willen onze fans persoonlijk benaderen!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg