Op Weg Naar De Finale Met SonA Op Weg Naar De Finale Met SonA

"Nu zijn we er echt klaar voor"

, Geert Smeets

Op Weg Naar De Finale Met SonA

"Nu zijn we er echt klaar voor"

Geert Smeets ,

In de serie 'Op Weg Naar De Finale Met...' spreekt 3VOOR12/Limburg met de bands die in de finale van Nu Of Nooit spelen. In dit deel is Stefan aan het woord, bassist en zanger van de Sittardse band SonA.

"Nu zijn we er echt klaar voor"

Wanneer je als band twee maal op rij weet door te dringen tot de finale van Nu Of Nooit, is dat al een prestatie op zich. SonA flikte het, want vorig jaar werd een vierde plaats behaald en dit jaar mag SonA zich opnieuw tot de finalisten rekenen. Toch hebben we in 2011 met een hele andere band te maken. Op muzikaal gebied dan, volgens de bassist: "in deze samenstelling zijn we in 2008 begonnen. Ons uitgangspunt was om een soort van akoestische rockmuziek te maken. Maar omdat experimenteren altijd als een rode draad door onze muziek loopt, zijn we daar meer en meer vanaf gestapt. Ik zou onze muziek nu eerder omschrijven als klassieke close harmony electro pop rock dance. Dat alles met een lekkere bombastische sound. We doen eigenlijk alles wat in ons opkomt, met als doel om jezelf te blijven heruitvinden."
 
Waarom is het terecht dat SonA in de finale speelt?
"Omdat we nog beter zijn dan vorig jaar haha. We hadden heel hard gehoopt dat het opnieuw zou lukken, maar je beseft wel: het kan ook zomaar niet gebeuren. Daarbij was het niveau heel erg hoog in de eerste voorronde."
 
Wat kunnen we van Sona verwachten in de finale?
"We gaan keihard knallen, het wordt nog harder dan in de Fenix. Het dak moet eraf. Qua set zal er niet veel veranderen, op een paar kleine dingetjes na. Daar is de tijdsruimte simpelweg te beperkt voor. Verder denk ik dat we er in vergelijking met vorig jaar nu wel klaar voor zijn. We zijn zoveel beter en zelfverzekerder geworden. Er liggen denk ik toch wel kansen voor ons in de finale denk ik. Dus hopelijk gaat die big break er eindelijk van komen."
 
Met welke andere band had SonA graag in de finale gestaan?
"Door omstandigheden heb ik geen enkele andere voorronde gezien. Wel was ik verrast dat Lambshade het niet gehaald heeft. Die jongens hebben we inmiddels al een beetje leren kennen in het circuit en het is echt een super enthousiaste band. In onze eigen ronde vond ik Secluded echt retegoed. Maar wat er nu staat, is zeker dik verdiend."
 
Hoe zou het ideale Pinkpop moment van SonA er uizien en bij welke band staan jullie zelf vooraan?
"In een dampende tent een dikke set spelen voor een enthousiast publiek, dat lijkt me echt vet. Sowieso is de tent toch een stukje intiemer en ik denk dat met name een onbekende band, met onbekende liedjes en teksten, hier beter tot zijn recht komt. Zelf staan we vooraan bij Foo Fighters, op rockgebied behoort deze band toch wel tot de groten der aarde, zeker de laatste jaren. Kings Of Leon sla ik dit keer even over, bij deze band heb ik al vaak genoeg vooraan gestaan!"
 
Waarom moeten we SonAook na de finale in de gaten blijven houden?
Er verschijnt binnenkort een 8-track online via Distribution Label. Dit is een distributeur die toegang heeft tot webshops en streaming services. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat deze track wordt opgepikt door een Canadees radiostation. Een vol album staat nog niet in de planning, omdat we nog midden in het schrijfproces zitten. Verder gaan we natuurlijk door met keihard werken en onszelf blijven vernieuwen. De Sona van dit jaar is niet de Sona van volgend jaar. Ik hoop dat de fans dat accepteren!"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg