Op Weg Naar De Finale Met MADI Op Weg Naar De Finale Met MADI

"Plezier op het podium is het allerbelangrijkste"

, Geert Smeets

Op Weg Naar De Finale Met MADI

"Plezier op het podium is het allerbelangrijkste"

Geert Smeets ,

In de serie 'Op Weg Naar De Finale Met...' spreekt 3VOOR12/Limburg met de bands die in de finale van Nu Of Nooit spelen. In dit deel is singer-songwriter Madi Hermens aan het woord, zangeres én frontvrouw van haar eigen band MADI.

"Plezier op het podium is het allerbelangrijkste"

Madi Hermens begint op veertienjarige leeftijd met teksten schrijven. Gebeurtenissen in haar persoonlijke leven, haar gevoelsleven en de gewone belevenissen van alledag vormen de inspiratiebron voor Madi's teksten. "Als ik iets meemaak, moet het er weer uit, teksten schrijven is daarom een heerlijke uitlaatklep voor mij."

Teksten die in het begin nog gewoon gedichtjes zijn. "Totdat ze in mijn hoofd als liedjes en als melodieeën begonnen te klinken, vertelt Madi, maar ik was mij gelijk bewust van mijn beperking, want ik speelde helemaal geen instrument. Toen ben ik piano gaan spelen." Madi doet met twee zelfgecomponeerde pianoliedjess mee aan de Kunstbende van 2009 en wordt vervolgens tot haar eigen verbazing winnares van de talentenjacht. "Dat had ik echt nooit verwacht. Het was mijn eerste echte optreden met monitors enzo, ongelooflijk! Daarna mocht ik de finale in de Melkweg spelen en bij Giel op bezoek, dat was fantastisch!"

Madi blijft optredens geven met haar pianootje, toch krijgt de jonge zangeres tijdens het Mama's Pride festival in Geleen het besef dat er meer te halen valt uit haar liedjes. "Ik speelde toen met piano een setje van twintig minuten. Maar ik merkte dat het toch moeilijk is voor een meisje met piano om de aandacht vast te houden. Dat is toch heel anders als je alleen voor een klein zaaltje speelt. Ik wilde knallen! Toen dacht ik: hoe zouden mijn liedjes klinken als ik een band achter mij zou hebben. Tijdens de Kunstbende had ik Sander (Ruijters, gitarist red.) al leren kennen en samen zijn we toen een band gaan samenstellen. Zo ontmoette ik via Sander veel nieuwe nieuwe mensen, in het begin hebben we in nogal wisselende samenstelingen gespeeld. Uiteindelijk spelen we al een tijdje in deze formatie en dat voelt hardstikke goed. We zijn allemaal hele goeie vrienden geworden!" Toch heeft Madi haar solocarriére zeker niet opgegeven. "Nee hoor, ik treedt zo nu en dan nog wel eens alleen op, bijvoorbeeld als voorprogramma van singer-songwriters concerten."

Waarom is het terecht dat MADI in de finale speelt?

"Ten eerste had ik het nooit verwacht. Het leek ons gewoon leuk om eens een optreden te geven voor meer dan tien mensen haha. Ik ben eigenlijk heel bescheiden hoor, maar als ik dan toch een reden moet geven, zeg ik vanwege het speelplezier. We laten zien dat we ontzettend veel lol op het podium én met het publiek hebben!"

Wat kunnen we van MADI verwachten in de finale?

"We gaan gewoon hetzelfde doen als in de voorronde: lekker spelen en er een feestje van maken. Het is ook niet zo dat we ons anders voorbereiden. We repeteren een paar keer en dat is ook voldoende. Je moet de liedjes zeker niet te vaak spelen, zo blijft het spontaan."

Met welke andere band had MADI graag in de finale gestaan?

"Om heel eerlijk te zijn heb ik geen bands uit andere voorrondes gezien, omdat ik bij de Kunstbende voorrondes ben geweest. Maar eigenlijk had ik wel verwacht dat Lambshade de finale ook wel zou halen."

Hoe zou het ideale Pinkpop moment van MADI er uizien en bij welke band staan jullie zelf vooraan?

"Ik kom het podium opgelopen en als ik dan naar het publiek kijk, zie ik duizenden mensen en vooraan staan dan de mensen die er altijd zijn. Vervolgens een heel intiem optreden geven. En dat het heel goed gaat natuurlijk. Ook zou ik veel liever in de tent spelen dan op het mainstage. Dat is veel intiemer. En zelf sta ik zonder twijfel vooraan bij Foo Fighters. Ik ben echt super mega fan. Met Dave Grohl wil ik later absoluut trouwen."

Waarom moeten we MADI ook na de finale in de gaten blijven houden?

"We blijven gewoon doorgaan met liedjes maken en daarmee zoveel mogelijk publiek 'entertainen' zoals ze dat noemen. Verder gaan we volgende week onze eerste single opnemen. Met een a- en een b-kantje, maar het wordt geen vinyl. Het is een soort van promosingletje waarmee we willen zeggen: kijk dit zijn wij. Of ik al wil verklappen welke nummers daarop komen? Dat wordt 'Unreal' en als tweede nummer 'Divide The City'."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg