Kunstbende 2011: De recordeditie Kunstbende 2011: De recordeditie

Onder andere Pavarana, Melvin Thomassen en Bite My Wire vallen in de prijzen

, Jel Vandeberg

Kunstbende 2011: De recordeditie

Onder andere Pavarana, Melvin Thomassen en Bite My Wire vallen in de prijzen

Jel Vandeberg ,

Ondanks afgelopen zondag ook de finale van Nu Of Nooit 2011 plaats vond, genoten ruim 1200 bezoekers van een divers creatief en muzikaal aanbod in de Stadsschouwburg van Sittard.

Onder andere Pavarana, Melvin Thomassen en Bite My Wire vallen in de prijzen

De lucht staat stijf van de spanning, als menig adolescent de ruimtes van de Stadsschouwburg Sittard betreedt. Bij de meer dan 300 deelnemers aan Kunstbende 2011 is niet alleen de spanning voelbaar. Ook de wil om te laten zien wat ze kunnen en de voorpret op wat komen gaat, is duidelijk aanwezig. Krioelend door elkaar. De een met een gitaar op de rug, de ander met een tas vol zelfontworpen kleding of een dichtbundeltje onder de arm.

Kunstbende 2011 beleefde zondag 13 maart de 21ste editie. Naast de Stadsschouwburg bood ook museum Het Domein in Sittard onderdak aan onderdelen van de creatieve wedstrijd. Al die jaren krijgt jeugd tussen 13 en 18 jaar oud al een podium aangereikt. Het enige dat ze daar moeten doen, is de jury overtuigen. Deelname aan een van de acht categorieën staat niet alleen garant voor een podium en een optreden, het voortraject is minstens net zo belangrijk. Workshops en andere leertrajecten maken meedoen ook een goede investering in de creatieve toekomt. Zo kan het bijvoorbeeld dat de winnaar van een onderdeel, toch kritiekpunten meeneemt.

Jezelf verbeteren, dat is de insteek. De winnaar van onderdeel Muziek krijgt meegedeeld dat de band nog mag zoeken naar een eigen gimmick, een eigen aura, waarmee het kaf van het koren gescheiden wordt. Of de winnaars van Fashion, die op het hart gedrukt wordt nog voor de grote finale in de Westergasfabriek in Amsterdam, voor een goede afwerking te zorgen van hun modecreaties. Goed genoeg om de finale te winnen, met de finishing touch is het helemaal af. De winst is dan tweeledig; niet alleen een plaatsje veroveren in de finale, maar ook leren hoe je nog beter wordt.

De dag is doorspekt met optredens, (mode)shows, acts, exposities en voordrachten. Zo kan de bezoeker meteen kiezen uit een moderne dans, gevolgd door een optreden van een snoeiharde band om bij te komen met een voordracht van een gevoelig gedicht. Of wat te denken van een modeshow met uitzinnige creaties. Divers en creatief. Af en toe mag duidelijk nog geschaafd worden aan de act of performance. Maar vaak staan er pareltjes, is de act gedurfd of gewaagd of juist ontroerend. Het podium dat Kunstbende biedt, ten volle benut voor die hard verdiende tijd in de spotlight. Met zo’n divers aanbod, voor bezoeker maar zeker ook voor deelnemers, kon de 21ste editie eigenlijk alleen maar slagen.

De uitslag per categorie:

Muziek
De eerste plek in de categorie Muziek: Pavarana uit Geleen. Singer/songwriter Melvin Thomassen uit Heerlen tweede plek en Bite My Wire eindigt op de derde plek.

DJ
Bij de DJ’s won DJ Dynasty (Jari Hubbers) uit Well, DJ Sugarcrash (Mike Wilders&Sjoerd van Duren) uit Venlo is nummer twee, DJ Jelco Habets uit Landgraaf is derde geworden.

Dans
Categorie Dans. Winnaar:D*Shock uit Stein, gevolgd door One of a Kind uit Sittard. Jolien de Vries uit Weert haalt de derde plaats.

Taal
Taal is gewonnen door het duo Tortellini uit Sittard. Nicolien Pijnenburg gaat met de tweede stek aan de haal, Janneke Austen uit Ijzeren is derde.

Expo
In de categorie Expo ging de eerste prijs naar Martijn Mendel uit Heerlen, Annelotte Lindner uit Tegelen kreeg de tweede prijs, Emile Weisz uit Margraten is derde.


Theater & Performance
Theaterschool Kiek M4 uit Heerlen kreeg de eerste prijs, Raymond Spiering uit Roermond de tweede en Made in Holland uit Echt de derde prijs.

Film & Animatie
Film & Animatie is gewonnen door Iris Lemmens uit Beek, Merel de Neve haalde de tweede plaats en Ivo Schuring uit Bemelen de derde.

Fashion
Supernova uit Geleen won, Winnie & Evelien uit Herkenbosch nemen de tweede prijs mee, Maartje & Michelle uit Swalmen kregen de derde prijs.


Alle winnaars van de eerste prijs van elke categorie nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 23 april in de Westergasfabriek te Amsterdam. 3VOOR12/Limburg wenst alle finalisten alvast heel veel succes!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg