Volop verrassingen op de Bospop zaterdag Volop verrassingen op de Bospop zaterdag

The Dirty Denims / Serena Pryne / KT Tunstall / Ringo Starr and his All Starr Band

, Tekst: Michiel Vries, foto's: Joost Bazelmans

Volop verrassingen op de Bospop zaterdag

The Dirty Denims / Serena Pryne / KT Tunstall / Ringo Starr and his All Starr Band

Tekst: Michiel Vries, foto's: Joost Bazelmans ,

Het eerste deel van de tweede dag van Bospop staat in het teken van Ringo Starr die met zijn All Starr Band op zal treden op het hoofdpodium. Maar er zijn ook nog genoeg andere interessante acts te beluisteren voordat Ringo Starr het podium zal betreden. Verrassing van het eerste deel van deze dag is de Canadese Serena Pryne

The Dirty Denims / Serena Pryne / KT Tunstall / Ringo Starr and his All Starr Band

Op de vroege ochtend van dag twee kunnen wij de slaap uit de ogen wrijven met Nederweerts trots The Dirty Denims. Frontvrouw Mirjam rent het podium op en zoekt vrijwel direct het contact met het publiek, waardoor de band de aandacht meteen heeft te pakken bij de nog glazig uit de ogen kijkende vroege vogels. De catchy high-school rock 'n' roll wordt prima gepresenteerd door de groep. De cover 'What I Like About You' van The Romantics is een aangename verrassing voor de bezoekers die hun eerste kennismaking met The Dirty Denims beleven. Het ruige randje ontbreekt helaas, maar al met al een waardige openingsact.(MV)

Het heeft er alle schijn van dat de blonde Canadese een fles Jack Daniels en een pakje Marlborro verorberd heeft, alvorens het podium op te klimmen in de tent. Serena Pryne met haar technisch begaafde band, gedeeltelijk bestaand uit Nederlandse muzikanten, laat het Weertse publiek met haar kennis maken. Energiek springt deze vrouw over het podium en perst vanuit haar tenen de woorden uit haar strot. Aan het einde van haar optreden heeft ze dan ook nog maar een beetje stem over om het publiek goedlachs te bedanken. De no-nonsence rocksongs worden prima ontvangen. Een vergelijking met Beth Hart en Melissa Etheridge is zeker op zijn plaats. Deze dame past dan ook prima in het Bospopplaatje wat betreft de vrouwelijke artiesten.(MV)

'Suddenly I See', KT Tunstall. De mannelijke en wellicht ook een deel van de vrouwelijke bezoekers hebben tot dusver geen klagen wat betreft het aandeel rockchicks op de twee podia. De stoere zelfverzekerde Schotse mag dan een vreemde eend in de bijt zijn, ze laat begeleid door haar band (waarin haar man de drums voor zijn rekening neemt) zien dat lieve popliedjes met ballen gebracht kunnen worden. De vaart wordt enigszins uit het sfeervolle optreden gehaald door het continue wisselen van haar gitaar tussen de nummers door. 'Other Side Of The World' brengt ze in een geheel andere versie dan dat we die van haar kennen. Gewapend met alleen een sampler en haar stem laat zij ons de kracht van het liedje horen. Naarmate de show vordert swingt het steeds meer. Het enige wat uiteindelijk ontbreekt is de zon.(MV)

Het affiche is natuurlijk legendarisch; Ringo Starr & His All Starr Band. Het eerste optreden van de formatie in Nederland en jawel, Bospop mag deze primeur hebben. Als drummer van de Liverpoolse popgroep The Beatles heeft deze man zijn sporen ruim verdiend, net als Edgar Winter en Richard Page die ook op het podium staan. Maar er is een reden dat Ringo Starr bij The Beatles achter het drumstel zat. De eerste nummers worden door hemzelf gezongen, terwijl hij nogal houterig mee danst met de muziek. De zang is voorzichtig gezegd ook niet helemaal zuiver. Pas wanneer Ringo Starr achter det drumstel kruipt en één van de andere leden van de All Starr Band de leadzang overneemt wordt het een goed optreden. Toppertje is 'Broken Wings', gezongen door Mr. Mister zanger Richard Page.(JB)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg