Sungrazer's tweede kindje is geboren Sungrazer's tweede kindje is geboren

Dampende stoner in zomerse sferen

, Tekst Michelle van Lanschot, foto's Nadia Hagen, Michel Vanderhoven

Sungrazer's tweede kindje is geboren

Dampende stoner in zomerse sferen

Tekst Michelle van Lanschot, foto's Nadia Hagen, Michel Vanderhoven ,

Als je op de groepjes jonge meisjes moet afgaan zou je niet zeggen dat de Muziekgieterij vanavond het podium is voor de albumpresentatie van Sungrazer’s nieuwe album Mirador. Gelukkig zijn de T-shirts met bandlogo een goede reality-check. De stonerband heeft hun tweede album opgenomen in de studio van de Muziekgieterij. Een logische keuze dus om de release hier te doen.

Dampende stoner in zomerse sferen

Als je op de groepjes jonge meisjes moet afgaan,  zou je niet zeggen dat de Muziekgieterij vanavond het podium is voor de albumpresentatie van het nieuwe album van Sungrazer: Mirador. Gelukkig zijn de T-shirts met bandlogo een goede reality-check. De stonerband heeft hun tweede album opgenomen in de studio van de Muziekgieterij. Een logische keuze dus om de release hier te doen. 

Het publiek in de volle en bloedhete zaal moet duidelijk aan de nieuwe nummers wennen. Na de eerste paar maten wordt er her en der aarzelend met de hoofden geknikt, maar het duurt een goede drie nummers voordat men in het midden van de zaal echt het luchtruim kiest. Is dit geheel aan de nieuwigheid te wijten? 

Ergens mist de rauwe sound van de oudere nummers. Het samenspel tussen bas en drums afgewisseld met het psychedelische gitaargeluid zorgt voor een spanningsopbouw die blijft wachten op een ontlading. Tegelijkertijd zijn de nieuwe nummers toegankelijker dan het geluid op de eerste plaat. De passages van hard naar spacy zijn soepel, de vocale harmonieën klinken lekker. Het kost het jonge drietal dan ook geen enkele moeite om de aandacht van het publiek vast te houden. Sungrazer speelt met veel energie, ze knallen van het podium en de overgave van bassist Sander Haagmans is mooi om naar te kijken. 

Tijdens de toegift met nummers van het vorige album, gaan de handen de lucht in en wordt er in het midden van de zaal ondanks de temperatuur, die inmiddels tropisch is, fanatiek gemosht. Dan is het tijd voor oorverdovend aanhoudend applaus, dankbetuigingen en bubbelwijn. Met deze albumpresentatie laat Sungrazer horen dat Mirador gewoon een goede plaat is waar iedereen, groepjes jonge meisjes incluis, iets mee kan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg