Park City Live dag 2 Park City Live dag 2

Caro Emerald is goed met een hoofdletter 'G'

, Tom Op Het Veld

Park City Live dag 2

Caro Emerald is goed met een hoofdletter 'G'

Tom Op Het Veld ,

Inmiddels zijn we aangekomen bij de tweede en tevens laatste dag van Park City Live. Met vandaag onder andere DeWolff, Milow, Moss, Fallen One en Broodnodig.

Caro Emerald is goed met een hoofdletter 'G'

Inmiddels zijn we aangekomen bij de tweede en tevens laatste dag van Park City Live. Gisteren hebben acts als Waylon, VanVelzen en Kane Heerlen plat gespeeld en vandaag staan er ook grote namen op het programma zoals DeWolff, Milow en Caro Emerald. Met de zon in onze rug zijn we klaar voor dag twee.

De Herman Brood tribute-band Broodnodig een show weggeven op de mainstage. Dit doen ze erg goed en voor de oudere festivalbezoeker is het pure nostalgie.

De volgende band in de rij is Fallen One. Zij ondervinden de nadelen van de Nieuwe Nor-stage: het geluid klinkt niet geweldig en de zang redelijk schel. Dit podium is duidelijk niet geschikt voor hoge stemmetjes. De band valt ook nogal uit de toon bij de rest van de programmering, maar hier kunnen ze zelf natuurlijk niets aan doen.

Dan is het de beurt aan een van de grotere acts van de zondag: Milow. Met zijn zoete popliedjes laat hij zien dat zijn formule nog steeds werkt. Het nummer 'Kingdom', dat gaat over zijn thuisland België, steekt met kop en schouders boven de rest uit. Als laatste rek hij zijn grote hit 'Ayo Technology' uit tot de volgende act gaat beginnen.

Deze volgende act is niemand minder dan DeWolff. Hoewel de versterking van de drums in het begin uit lijkt te staan, klinkt alles uiteindelijk toch weer geweldig. De band neemt ons zoals gewoonlijk mee terug naar de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. De muziek is strak en de vocalen zijn goed. Het is weer een heerlijke trip.

Na deze ervaring begint de officieuze afsluiter op de mainstage, namelijk Caro Emerald. De Amsterdamse zangeres heeft het in zich om een geweldige show weg te geven en dit doet ze dan ook. De muziek klinkt net als op de cd en het publiek vind het geweldig. Ze geniet er zelf ook zichtbaar van. De nominaties voor vijf 3FM-Awards komen dan ook niet uit de lucht gevallen. Caro Emerald is goed met een hoofdletter 'G'.

Op de Nieuwe Nor-stage beklimt rockband Moss het podium. Deze mannen hebben op Lowlands gespeeld en een 3VOOR12-Award gewonnen voor hun laatste album. Dit is ook goed te horen: lekkere rockmuziek die technisch goed wordt uitgevoerd. Misschien de volgende keer op het grote podium?

Al met al is Park City Live een geslaagd festival met een redelijke opkomst. De financiële perikelen hebben voor wat onzekerheid gezorgd wat betreft deze editie en een eventuele volgende keer. Het zou zeker jammer zijn als dit de laatste keer was, aangezien het lokale karakter zorgt voor een gevarieerd publiek. Voor de optredende artiesten kan dit zeker zorgen voor een uitbreiding van hun fanbase en algemene bekendheid. Hopelijk volgend jaar weer dus!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg