Nederweert ook dit jaar weer heel erg Live Nederweert ook dit jaar weer heel erg Live

NLOA haalt grote namen naar Raadhuisplein

, Erik Daems

Nederweert ook dit jaar weer heel erg Live

NLOA haalt grote namen naar Raadhuisplein

Erik Daems ,

De zevende editie van NLOA vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli op het Raadhuisplein in Nederweert. Met het toevoegen van Moss en Giovanca is het programma van NLOA 2011 compleet. Eerder werd al bekend dat Handsome Poets, Shaking Godspeed, Early Adopters, Sungrazer, Yasmin, Chef’Special en het Belgische Mintzkov naar Nederweert komen. De entree voor het festival is net als voorgaande jaren gratis.

NLOA haalt grote namen naar Raadhuisplein

 

De zevende editie van NLOA vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli op het Raadhuisplein in Nederweert. Met het toevoegen van Moss en Giovanca is het programma van NLOA 2011 compleet. Eerder werd al bekend dat Handsome Poets, Shaking Godspeed, Early Adopters, Sungrazer, Yasmin, Chef’Special en het Belgische Mintzkov naar Nederweert komen. De entree voor het festival is net als voorgaande jaren gratis. Ria Kneepkens en Hans Sonnemans van NLOA leggen aan 3VOOR12/Limburg uit hoe het samenstellen van het programma voor Nederweert Live Open Air verloopt. 
Hans: “Ongeveer vanaf september begint het NLOA-bestuur haar oren open te houden. We komen dan regelmatig bij elkaar om bandjes te bespreken en te luisteren. Bij acts waar we een goed gevoel bij hebben, word ik er op uit gestuurd om te checken of ze beschikbaar en betaalbaar zijn. Er zijn altijd meer leuke bandjes dan er plekken zijn, dus helaas valt er ook veel af. We proberen het programma zo op elkaar af te stemmen dat het voor ieder wat wils biedt en voor een breed publiek leuk is. Het is daarbij erg handig dat in het bestuur mensen zitten met verschillende muzieksmaken en dat we altijd open staan voor elkaars verhalen en voorstellen. Voor de afsluitende act is het belangrijk dat je zowel bekendheid als kwaliteit in huis haalt. Giovanca en Moss zijn beide gevestigde namen die hun sporen al ruim verdiend hebben. Ook let je er natuurlijk op dat de hoofdacts voldoende van elkaar verschillen. Op de vrijdag bij Moss rockt het wat meer, Giovanca op zaterdag is wat dansbaarder.”
Ria: “We proberen ook altijd opkomend talent te spotten en te boeken voordat het echt doorbreekt. Afgelopen jaren is ons dat prima gelukt met Racoon (2005), Van Velzen (2007) en Alain Clark (2008). En dat is wel kicken!” 
 
De gezelligheid van het festival, maar vooral ook de kwaliteit van acts en hun geluid is iets wat trouwe bezoekers van NLOA gewend zijn. Waar de organisatie dit jaar mee te maken had was dat er meer op de kosten moest worden gelet. Ook NLOA voelde de crisis en de overheidsbezuinigingen, dus er moest met beperktere middelen worden gewerkt. Toch is het de organisatie van Nederweert Live Open Air naar eigen zeggen gelukt om de sfeer en de kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Daarbij blijft het Nederweertse festival uiteraard nog steeds gratis toegankelijk.
”Wat ook gelukkig hetzelfde blijft aan voorgaande jaren is dat we weer een enthousiaste groep vrijwilligers hebben die ons helpt van deze editie een succes te maken”, zegt Ria. “Want zonder geen vrijwilligers kan NLOA simpelweg niet bestaan!!”
 
Naar welke act van NLOA 2011 kijken jullie persoonlijk het meest naar uit en waarom?
Hans: : Voor de vrijdag ligt mijn persoonlijke voorkeur bij Mintzkov. Dit Belgische bandje maakt muziek die ik ook best zelf had willen maken. Maar ook Moss is een band die al jaren op mijn verlanglijstje staat, en dit jaar is het eindelijk gelukt. Voor de zaterdag ben ik echt benieuwd  naar Chef'Special. Deze gasten gooien echt alle stijlen in een blender en zijn super enthousiast. Ze doen me denken aan Relax in haar beginjaren.”
Ria: “Ik sluit me aan bij Hans als het om Mintzkov gaat. Live een geweldige band waar ik al vaker van heb mogen genieten. En op de zaterdag ben ik erg benieuwd naar de opener: Early Adopters.”
Hans: “Toch zou je met alleen onze persoonlijke keuze het festival te kort doen. Denk vooral ook aan Giovanca, Handsome Poets en Yasmin, die mag je toch niet missen !?!?”
 
In 2007 sloot Di-Rect de vrijdag af en vorig jaar speelde deze band op zaterdag om in te vallen voor Waylon. Staat het telefoonnummer van Di-Rect nog steeds in je telefoon voor als er een band zou uitvallen?
Hans:”Je zorgt er altijd voor dat je iets achter de hand hebt voor als er een afzegging zou zijn, maar laten we hopen dat we dit jaar geen invaller nodig hebben!”
 
Nederweert Live Open Air 2011 vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli op het Raadhuisplein in Nederweert. Om het programma te bekijken en om meer te lezen over de vrijwilligers van NLOA kijk je op www.nloa.nl.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg