Nederweert Live Open Air warmt het koude Raadhuisplein op Nederweert Live Open Air warmt het koude Raadhuisplein op

Early Adopters / Capeman / Yasmin / Bastian / Giovanca

, Tekst en foto's: Erik Daems en Joost Bazelmans

Nederweert Live Open Air warmt het koude Raadhuisplein op

Early Adopters / Capeman / Yasmin / Bastian / Giovanca

Tekst en foto's: Erik Daems en Joost Bazelmans ,

Na een succesvolle eerste dag, die op het einde best wel koud was, staat de tweede dag van Nederweert Live Open Air in het kader van de vervangers. Chef's Special en Shaking Godspeed zegden kort voor het festival af en worden vervangen door Capeman en Bastian. Geen slechte keuze en vooral Bastian warmde het plein goed op voor afsluiter Giovanca.

Early Adopters / Capeman / Yasmin / Bastian / Giovanca

De Early Adopters timmeren inmiddels een jaar of drie aan de weg en ze worden alleen maar beter. Het is even rustig geweest rond de mannen uit Horst omdat ze zich volledig op hun nieuwe cd hebben gestort. Deze cd gaat in september uitkomen. Natuurlijk laten ze ook een aantal nummers van dit album horen en dat klinkt gewoon goed. Het nummer Hoax bijvoorbeeld is een een goed opgebouwd nummer. Lekker poppy in het begin dat uiteindelijk uitmondt in een lekker rock-achtig einde. Maar ook de oudere nummers zijn dik in orde. Afwisseling is het credo van de Early Adopters. Ze hebben nummers waar je over moet nadenken, maar ook nummers die je na het eerste couplet bij wijze van spreke mee staat te zingen. Een heerlijk begin van de tweede dag van Nederweert Live Open Air 2011. (JB)

Capeman is de eerste vervanger die dit festival moet optreden. Kort van te voren zegden zowel Chef's Special en Shaking Godspeed af met als gevolg dat de mannen van Capeman nu op het podium staan. Als je resensies gaat lezen op het internet van deze Amsterdamse band, dan lees je over vergelijkingen met Deus en The Artic Monkeys, maar wat ze in Nederweert laten horen is overwegend regelrechte Brittpop. Vooral met de stem van de zanger die af en toe verrassend veel op die van Tom Smith van The Editors lijkt. Wat jammer is is dat de heren af en toe veel tijd nodig hebben tussen de verschillende nummers waardoor het even erg stil wordt in het helaas nog steeds niet in grote getale aanwezige publiek. (JB)

Voor iemand die vroeger in haar eigen band alles wilde behalve zingen is ze bijzonder aardig terecht gekomen. Als je al begint met een gierende gitaarsolo te spelen is het ook meteen duidelijk dat je niet alleen zo’n zing-meisje bent. Yasmin maakt met haar band stevige, melodische rock en speelt materiaal van haar debuutalbum en ook haar allereerste liedje: 'I live for you'. De podiumpresentatie is warm en hartelijk, de set afwisselend. Er komt een regeltje David Guetta en een plukje Eurythmics voorbij en de band wordt voorgesteld op een blues-intermezzo met een jazzy gitaarsolootje. De ambitie om de nieuwe Anouk te worden is ten dele gehaald: het stemgeluid van Yasmin benadert dat van haar Haagse voorbeeld. Sterk in het hoog, warm in het laag, maar verder houdt de vergelijking gewoon op. Yasmin is de nieuwe vriendin van Nedeweert Live Open Air 2011. (ED)

Fijn voor North Sea Jazz dat ze Prince alle dagen hadden, NLOA heeft Bastian. Als inval-act. Misschien erg voor de hand liggend om deze vergelijking te maken, maar het is duidelijk te horen dat ook Bastian Parliament en Funkadelic als bron heeft. Bastian maakt zeer dansbare electro met kale beats, veel bliepjes en ronkende riffs. George Clinton bracht de P-Funk, Snoop Dogg de G-Funk en Bastian gaf ons de B-Funk. Dikke wollige baslijnen, boem-tak op de drums en gierende synthesizer. Heel veel daarvan. Bastian is de aller-synthesizerste act van tegenwoordig en de leukste invaller van heel Nederweert Live Open Air. (ED)

Inmiddels is het langzaam beginnen met regenen. Vlak voordat Giovanca het podium betreedt. Maar het aanwezige publiek is toch te nieuwsgierig naar deze oorspronkelijk uit Curaçao afkomstige Amsterdamse schoonheid en is ook goed opgewarmd door de elektropop van Bastian. Tijdens de eerste nummers blijft het gros nog wel staan, maar zodra het iets harder begint te regenen vertrekt een deel van publiek naar huis terwijl de rest zich in de tenten van de biertap terugtrekt. De harde kern van een paar honderd man blijft echter op het plein staan, met of zonder paraplu, en geniet van de heerlijke soul en funk die Giovanca met haar band over het plein uitstort. Haar hits 'Drop It' en 'On My Way' komen natuurlijk voorbij, maar helemaal fantastisch is dat de ze ook 'Valerie' als eerbetoon aan de vandaag overleden Amy Winehouse spelen. (JB)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg