De muzikale tijdreis van Jeff Scott Soto De muzikale tijdreis van Jeff Scott Soto

De kameleon die alles tussen funk en metal laat schitteren.

, Raymond Kruijen

De muzikale tijdreis van Jeff Scott Soto

De kameleon die alles tussen funk en metal laat schitteren.

Raymond Kruijen ,

Het vertrek van Jeff Scott Soto in 2007 bij de band Journey blijft tot op heden een raadsel. Gelukkig heeft hij heel snel de draad opgepakt en gaat door met hetgeen hem zo populair maakt. Het opnemen van boven gemiddelde albums, alles kunnen zingen en het neerzetten van een energieke live show is de man al jaren op het lijf geschreven. 3VOOR12/Limburg was dan ook vanzelfsprekend bij dit feest aanwezig.

De kameleon die alles tussen funk en metal laat schitteren.

Een volle Rock Temple hoort Jeff Scott Soto openen met ‘Brothers In Arms’ van zijn laatste wapenfeit, het project W.E.T. Bij het volgende ‘21 St.Century’ kan hij rekenen op een enthousiast publiek, dit nummer is afkomstig van zijn laatste solo album ‘Beautiful Mess’. Wie denkt dat Jeff zijn laatste live album ‘One Night In Madrid’ gaat opsommen komt bedrogen uit, want Jeff is altijd wel in voor verrassingen. Zo tovert hij vanavond het Talisman nummer ‘Blissful Garden’ uit zijn hoed, waarvan hij zich niet kan herinneren dit ooit eerder gespeeld te hebben.

Een nummer dat echter nooit in zijn set ontbreekt is het Talisman nummer ‘Colour My XTC’. Zijn lijst met albums waarop hij gezongen heeft is zo lang als de Chinese muur. Het is dus zo goed als onmogelijk te voorspellen welke nummers hij gaat spelen. Zo verrast hij de Rock Temple met ‘Again 2 Be Found’ (van Humanimal) en twee ijzersterke nummers ‘Fool Fool’ en ‘Warrior’ van Axel Rudi Pell. Zijn begeleidingsband oogt nog piepjong maar de uit Spanje en Brazilië afkomstige muzikanten houden zich zeer verdienstelijk staande. De leadgitarist zet met ‘Parisienne Walkways’ (Gary Moore) een instrumentale ode aan enkele recentelijk overleden artiesten in.

Zo worden verder nog Ronnie James Dio, Steve Lee (Gotthard) en Michael Jackson herdacht. Deze ode wordt voortgezet als band wanneer Jeff zijn zeer goede vriend en muzikale partner Marcel Jacob (Talisman) herdenkt. Met een blik naar boven en een boodschap aan Marcel wordt de Talisman-klassieker (het debuutalbum) in een medley gespeeld. Het publiek kent klaarblijkelijk zijn klassiekers want de nummers worden stuk voor stuk meegezongen. Marcel zal met plezier meegeluisterd hebben naar de overgave waarmee Jeff deze parels zingt. Het laatste nummer ‘One Love’ is wederom van een nieuwe klassieker in wording namelijk het project W.E.T.

Natuurlijk kan een toegift niet uitblijven en dat krijgt het publiek met  ‘Stand Up’ van de band Steel Dragon. Deze band bestaande uit onder andere Zakk Wylde (Ozzy Osbourne), Jason Bonham  (de zoon van) en Jeff Pilson (Foreigner) speelde in 2001 een aantal nummers voor de film ‘Rock Star’ in.

Een concert van Jeff Scott Soto blijkt een feest der herkenning, verrassingen en een ding is zeker hij beschikt niet alleen over een sterke strot maar is ook nog eens een entertainer pur sang. Een rasartiest die altijd het uiterste van zichzelf geeft.
Jeff’s journey continues!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg