Bospop dag 3: Een keiharde finale Bospop dag 3: Een keiharde finale

Black Country Communion / Riverside / Dream Theater

, Tekst: Jos van Rens, Michiel Vries Foto's: Joost Bazelmans

Bospop dag 3: Een keiharde finale

Black Country Communion / Riverside / Dream Theater

Tekst: Jos van Rens, Michiel Vries Foto's: Joost Bazelmans ,

Triggerfinger en Thin Lizzy gaven al een voorproefje op wat komen ging. Een keiharde finale van Bospop 2011 met Black Country communion en fantastische prog-metal van het Poolse Riverside en als slotact Dream Theater.

Black Country Communion / Riverside / Dream Theater

Triggerfinger en Thin Lizzy gaven al een voorproefje op wat komen ging. Een keiharde finale van Bospop 2011 met Black Country Communion en fantastische prog-metal van het Poolse Riverside en als slotact Dream Theater.

Black Country Communion staat als een huis. De minder bekende nummers nemen een vlucht met de luchtballonnen lijkt het. Er zweeft dan ook een heuse luchtballon over het festival terrein terwijl de band hun geluid via een veelvoud aan versterkers over het terrein blaast. De ondergaande zon doet de rest. Drie vette Marshalls op een rij en voor degene die het nog niet weten, vier beste rockmuzikanten; Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian. Het publiek wordt er niet moe aan. De band combineert hun vette sound in bas en drums met gierende keyboard riffs. Tegen het eindet van de set speelt de band een nummer van Deep Purple waarbassist en zanger Glen Hughes een aantal jaren in heeft gespeeld. Voor de fans van dit genre is er weer snoepgoed in de pot: Black Country Communion. (JvR)

De uit Polen afkomstige prog-rock groep Riverside heeft de eer om het podium in de tent af te sluiten. Na al het bluesrock geweld van deze dag is het een welkome afwisseling. Riverside is in Limburg geen onbekende naam. In 2007 waren zij hoofdact op het uitverkochte Rock Ittervoort festival. In de prog-rock scene is Riverside een grote speler. Het is ook duidelijk waarom. Een tot in de puntjes uitgedachte en goed georganiseerde act. Doordachte interactie met het publiek. Een voorbeeld hiervan is de hele tent een achtergrond koortje laten instuderen en dit vervolgens begeleid door gitaar laten meezingen tot aan het einde van het nummer. Vergelijkingen met A Perfect Circle, Marillion, Porcupine Tree en Tool mogen gemaakt worden. Complimenten aan de lichttechnicus die de sfeervolle band op de juiste wijze voorziet van dat extra element wat een lichtshow een band kan brengen. (MV)  

Na de primeur die Bospop zaterdag had met Ringo Starr heeft Bospop op zondag ook een primeur. De eerste gig van drummer Mike Mangini met Dream Theater is headliner op het Bospop festival. Steunpilaar, drummer en bandlid van het eerste uur Mike Portnoy stapte vorig jaar uit de band. Na een auditieronde met beroemde drummers als Thomas Lang en Marco Minneman viel de keus uiteindelijk op de oud drummer van Annihilator, Extreme en Steve Vai. Gezien de vele mensen die al de hele dag rondlopen gekleed in een shirt van de band moge het duidelijk zijn wie de grote publiekstrekker van de dag is. Het begin loopt niet helemaal lekker door wat technische problemen. Zanger James LaBrie ergert zich hier zichtbaar aan en zijn stem lijkt er ook onder te lijden. Na een aantal nummers herpakt hij zich en ook de technische problemen blijken snel verholpen te zijn. Dream Theater laat ons meteen kennis maken met 'On the Back Of Angels', een song die op het nog uit te brengen album zal verschijnen. Aandachtig aanschouwt het publiek de technisch hoogwaardige klanken. Al met al een prima performance met een overweldigende lichtshow die perfect aansluit op het muzikale geweld. (MV)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg