Witte slang houdt Bosuil in wurggreep Witte slang houdt Bosuil in wurggreep

Een monster van een rockband

, Raymond Kruijen

Witte slang houdt Bosuil in wurggreep

Een monster van een rockband

Raymond Kruijen ,

De Bosuil heeft met Monsters of British Rock een rockband met topmuzikanten weten te boeken. Gitaristen Micky Moody (ex-Whitesnake) en Laurie Wisefield (Wishbone Ash en tourde onder andere met Tina Turner), bassist Neil Murray (ex-Whitesnake), drummer Harry James (ex-Thunder), zanger Chris Ousey (Heartland) en toetsenist Michael Bramwell (We Will Rock You) zijn alles behalve kleine jongens, en 3VOOR12 wilde ze aan het werk zien.

Een monster van een rockband

Dat gevestigde namen niet altijd garant staan voor een volle zaal blijkt vanavond bewaarheid. Een slechts gezellig gevulde Bosuil hoort de heren starten met 'Walking In The Shadow Of The Blues’. De setlist bestaat dan wel grotendeels uit Whitesnake-nummers, het publiek hoor je niet klagen. Wie wil krakers als 'Don’t Break My Heart Again', 'Ready & Willing', 'Slow And Easy' immers niet horen? Daarbij weten deze routiniers hoe de songs moeten klinken.

 

Ondanks dat er voor beide gitaristen en drummer tijd is ingeruimd om hun kunnen te tonen, is er geen sprake van egotripperij. Het overige deel van de setlist dat niet van Whitesnake is heet “On The Radio” en is van Thunder. Verrassend op de setlist is “Crying In The Rain” omdat dit uit de latere Whitesnake-periode stamt. Ook bij dit nummer weet zanger Chris Ousey zich ondanks zijn verkoudheid meer dan goed overeind te houden. Verdere hoogtepunten zijn 'Ain’t No Love In The Heart Of The City' (waarbij het publiek zich overduidelijk laat horen), de monsterhit 'Here I Go Again' en de toegift 'Fool For Your Loving'. 

 

Na het concert kan enerzijds vastgesteld worden dat er eigenlijk een cover- of tributeband gespeeld heeft. Anderzijds verdienen de heren alle lof want het publiek heeft een band gezien die bulkt van getalenteerde routiniers, die met alle respect voor de originele muziek een dijk van een optreden hebben neergezet. Wil de echte Witte Slang sissen?
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg