Niki Romijn doet 'Kate' Niki Romijn doet 'Kate'

Terug naar het heden van Kate Bush

, Antoine Bongers

Niki Romijn doet 'Kate'

Terug naar het heden van Kate Bush

Antoine Bongers ,

In de kleine zaal van het Parkstad LimburgTheater neem singer songwriter Niki Romijn je mee terug in de tijd. Ze speelt een selectie uit het werk van Kate Bush, maar dan wel op geheel eigen wijze.

Terug naar het heden van Kate Bush

In de kleine zaal van het Parkstad LimburgTheater neem singer songwriter Niki Romijn je mee terug in de tijd. Ze speelt een selectie uit het werk van Kate Bush, maar dan wel op geheel eigen wijze. De show 'Kate' brengt bekende en minder bekende hits van de popdiva die in 1978 haar eerste hit had met 'Wuthering Heights' en nog steeds unieke muziek maakt.

Het volle bombastische geluid van Bush wordt door Niki echter terug gebracht tot de essentie. Ze speelt afwisselend piano, gitaar en harmonica. Samen met bassist (contrabas en basgitaar) Erik Roodbaard en violist Friedmar Hitzer beperkt ze zich tot dekern van de songs. De tektsten komen nu beter tot hun recht. Het verdient waardering dat ze niet probeert Kate’s unieke stemgeluid te imiteren maar uit gaat van haar eigen kracht.

Het leven van Niki loopt als een rode draad door de voorstelling met af en toe verbluffende vergelijkingen. Zo was de vader van Kate huisarts, net als de vader van Niki. Bij Kate's vader kwamen echter beroemdheden. Zo hoorde op een dag David Gilmour haar zang. Deze zag er wel iets in en nam haar onder zijn hoede en zorgde er voor dat ze een platencontract kreeg. Ze werd meteen een mega ster.

Optreden was echter niet aan haar besteed. Ze had er een hekel aan en heeft slechts één enkel tour gedaan. Niki daarentegen is er gek op. Ze vind het fantastisch om voor publiek te mogen spelen.

 Ze begint de show meteen met 'Wuthering Heights'. Het decor is sober maar de muziek zorgt voor warme gevoelens. Alle hits van Bush komen langs, van 'Army Dreamers' tot 'Running Up That Hill'. Indrukwekkend is als Niki 'The Man With The Child In His Eyes' zingt. De zaal hoort het ademloos aan. Alle songs worden loepzuiver gezongen op haar eigen manier. Dat maakt dat je naar een prachtige, intieme show zit te kijken, zonder dat het verword tot een imitatie.

 Hoewel de gemiddelde leeftijd boven de veertig ligt, zijn er toch ook diverse jongere liefhebbers, Kate Bush is tijdloos. Voor liefhebbers van de zangeres is het deze avond genieten, maar ook voor degenen die niet bekend zijn met het werk van Kate is het een zeer aangename avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg