Lola Kite maakt het live helemaal waar! Lola Kite maakt het live helemaal waar!

Swingend het weekend in

, Hans Van Eijsden

Lola Kite maakt het live helemaal waar!

Swingend het weekend in

Hans Van Eijsden ,

De clubtour van Lola Kite ter promotie van hun onlangs verschenen album 'Lights' (Excelsior), deed afgelopen vrijdag het zuiden des lands aan en zorgde in een druk bezochte Muziekgieterij voor een swingend begin van het weekend.

Swingend het weekend in

Het menu van de avond was er een om van te smullen. Een voorgerecht in de vorm van de dames van The Secret Love Parade en een hoofdmenu gepresenteerd door de mannen van Lola Kite. Ik was buitengewoon verrast door het hoge bezoekersaantal deze avond en vanaf de eerste klanken van The Secret Love Parade zat de sfeer er direct goed in. Dit trio bracht op een geheel eigen manier kleine verhaaltjes verpakt in een aangename sound ten gehore en presenteerde zich als zijnde meest favoriete support act van Nederland. De band doet samen met Lola Kite een uitgebreide clubtour door Nederland de komende periode en zal hiermee heel wat nieuwe fans aan zich weten te binden.

Na een korte podiumswitch was het dan tijd voor de hoofdact van deze avond: Lola Kite. Wellicht de grootste sensatie van Noorderslag 2010 en de kans is groot dat 2011 Het jaar van Lola Kite gaat worden. Het album 'Lights' is net uit en zorgde al voor lovende kritieken, maar de mannen weten ook hoe ze hun songs live moeten presenteren.

Een setlist die voornamelijk bestond uit songs van 'Lights' maar ook was er plaats voor wat ouder werk. Lola Kite knalt op het podium via de grooves van Jasper Verhulst, de zang van Keez Groenteman en het stuwende gitaarspel van Bram Vervaet. Hun electro - new wave muziek waarbij veel gebruik gemaakt wordt van samples uit hun synthesizers, slaat duidelijk aan bij het publiek en vanaf 'Higher Key' (voor mij het hoogtepunt van de avond) sloeg de vlam volledig in de Muziekgieterijpan. Er was geen houden meer aan en de zaal leek een waar danspaleis en iedereen swingde mee op de aanstekelijke beats van Lola Kite. Via de hit 'Everything's Better' ging het richting twee toegiften in de vorm van verrassende covers, waarbij Shaggy's 'It's Wasn't Me' zorgde voor een onvervalst meezingfeest.

De muziek van Lola Kite heeft duidelijke 80's invloeden maar klinkt verrassend genoeg totaal niet gedateerd. Het sterkst zijn de up-temposongs waarbij ze het publiek binnen no-time aan het dansen krijgen, maar ook schuwen ze niet om hier en daar wat gas terug te nemen en een gevoelig nummer op de planken te brengen.

Mede door de muziek van deze Amsterdammers kwamen herinneringen boven aan groepen als Depeche Mode, The Smiths, The Cure, Erasure en O.M.D. en via deze weg zorgt Lola Kite ervoor dat de geschiedenis weer toekomst wordt

Na zo'n vrijdagavond zou je wensen dat elk weekend zo zou mogen beginnen..

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg