DeWolff verrast met Orchards/Lupine DeWolff verrast met Orchards/Lupine

Hammond wisselt met basgitaar

, Antoine Bongers

DeWolff verrast met Orchards/Lupine

Hammond wisselt met basgitaar

Antoine Bongers ,

Op zondag 9 januari 2011 presenteerde de Geleense band DeWolff hun nieuwste cd: 'Orchards/Lupine'. Hoe maak je na een succesvolle debuutplaat een waardige opvolger? DeWolff bleek de druk prima aan te kunnen!

Hammond wisselt met basgitaar

Voor een vol en sfeervol Ernesto's in Sittard gaf de Geleense band DeWolff op zondag 9 januari 2011 de presentatie van hun nieuwste CD 'Orchards/Lupine'. Met de druk om na hun succesvolle debuutplaat 'Strange Fruits And Undiscovered Plants' (vol psychedelische bluesrock) met een waardige opvolger te komen, blijken de jongens prima om te kunnen gaan.

Menigeen zou voor veiligheid kiezen en voortborduren op eerdere successen. Zo niet bij DeWolff. Ze hebben het aangedurfd om ook een andere sound te introduceren. Het alom bewonderde Hammondorgel maakt tijdens sommige nummers plaats voor een basgitaar. Ook op de bas gaat Robin Piso helemaal los. Het geeft de nummers een geheel andere dimensie en bewijst maar weer dat wij hier met een topband te maken hebben.

Robin en de broers Luka (drums) en Pablo (gitaar en zang) genieten overduidelijk van deze presentatie. De vele bekenden geven ook het gevoel van een thuiswedstrijd. Bijna de gehele cd komt aan bod. Als de band begint met 'Evil and the Midnight Sun' zit de sfeer er gelijk super in. Na een sterk begin wordt het alleen maar beter. Robin, Piso en Pablo stijgen tot grote hoogte. Het lijkt hun allemaal ongelooflijk gemakkelijk af te gaan. Regelmatig lijkt het of ze tijdens de lange nummers in een trance raken.

Tijdens 'Diamonds' en 'Love in C Minor' lijken de jaren 60 weer helemaal terug. Toch is DeWolff meer. Veel meer. De hedendaagse muziek heeft ook haar invloed op DeWolff. Dit zorgt voor een geheel unieke sound die er als koek in gaat. Na 'Pick Your Bones Out Of The Water' en 'Yellow Rat Magic Blues' gaat Ernesto's helemaal los op 'Don't You Go Up The Sky'. De missie is geslaagd.

Als de reacties uit de zaal een voorbode voor de rest van het jaar zijn, kunnen de jongens hun borst nat maken. Het buitenland is een serieuze optie.
Onderweg naar huis klinkt de nieuwe CD uit de speakers van de auto. Lekker hard komt hij prima tot zijn recht. Zelfs het hoesje is prachtig. De achterkant is een landschap maar als je het een kwartslag draait zie je ineens een gezicht. Over psychedelisch gesproken...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg