Bill Wyman and his Rhythm Kings gaan terug naar de oorsprong Bill Wyman and his Rhythm Kings gaan terug naar de oorsprong

Prominente rol voor Albert Lee en Georgie Fame

, Antoine Bongers

Bill Wyman and his Rhythm Kings gaan terug naar de oorsprong

Prominente rol voor Albert Lee en Georgie Fame

Antoine Bongers ,

Op woensdag 19 januari 2011 stonden Bill Wyman and his Rhythm Kings in het Parkstadtheater in Heerlen. Bill Wyman, bekend van The Rolling Stones, had een negenkoppige band meegenomen vol grote namen uit de muziekhistorie en trakteerde het publiek op een avond magistrale nostalgie.

Prominente rol voor Albert Lee en Georgie Fame

Een bijna uitverkocht Parkstadtheater werd woensdag 19 januari getrakteerd op een avond vol nostalgie. Een fantastische groep muzikanten waarvan de meesten al lang de pensioengerechtigde leeftijd hebben, liet de zaal kwijlen. Dat muziek niet leeftijdsgebonden is, werd weer eens magistraal duidelijk gemaakt. Een enorme brok ervaring stond op het podium.
De grootste publiekstrekker is natuurlijk Bill Wyman (meer dan 30 jaar Rolling Stones). Maar ook de andere namen zijn niet te versmaden. Onder andere Albert Lee (speelde bij Emmylou Harris, Joe Cocker, Jackson Browne en The Everly Brothers), Georgie Fame (The Blue Flames, Gene Vincent, Eric Clapton, Muddy Waters), Nick Payn (The Kinks, Paul McCartney) en Beverly Skeete (Elton John, Sting, Chaka Khan, Tom Jones). Ook de rest van de negenkoppige band heeft een respectabele staat van dienst.

Er worden veel klassiekers uit de jaren 60 en 70 gespeeld. Je merkt dat ze het met veel plezier doen. Aan bod komen onder andere "Fever", "Hit the road Jack", “It's a mans world" en "Easy Rider".

Iedereen in de band zingt wel een nummer, maar het merendeel komt voor rekening van Albert Lee en Georgie Fame. De band eist ook de hoofdrol op en Bill blijft op de achtergrond. Hij bekijkt het geheel en ziet dat het goed is. Vooral Georgie Fame laat zijn bewondering voor diverse artiesten blijken. Zo komen Fats Domino ( I’m ready), The Coasters (These cool Cats), JJ Cale en The Everly Brothers aan de beurt. Rock, Blues en Soul wisselen elkaar af.

Af en toe treedt Bill op de voorgrond met als hoogtepunt de Stones klassieker "Honky Tonk Woman". Hét hoogtepunt van de avond komt echter toe aan Beverley Skate. Met een fantastische uitvoering van "I Put a Spell on You" bezorgt ze iedereen kippenvel.

Na een prachtige show vraagt het publiek om meer. Snel komen Beverly en Georgie terug en spelen prachtig "Crying in the Rain" van The Everly Brothers. Georgie laat het publiek weten dat vandaag Phil Everly jarig is en speelt "Happy Birthday".

Na een show van ruim twee uur gaat iedereen tevreden naar huis. Een wijze les popklassiekers rijker.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg