Een Duits onderonsje in de ‘Rock Temple’ Een Duits onderonsje in de ‘Rock Temple’

Een kwartet van melodieuze hardrock tot progressieve Metal staat garant voor German Metal Meeting 4

Een Duits onderonsje in de ‘Rock Temple’

Een kwartet van melodieuze hardrock tot progressieve Metal staat garant voor German Metal Meeting 4

Vier stevige bands in Kerkrade voorzien in het waarmaken van de naam 'Metal Meeting'. Editie 4 doet verlangen naar editie 5.

Een kwartet van melodieuze hardrock tot progressieve Metal staat garant voor German Metal Meeting 4

Een goed gevulde Rock Temple hoort in de namiddag in Kerkrade de eerste band, editie 4 van German Metal Meeting openen. Rock Ignition is voor de Rock Temple geen onbekende, hun melodieuze Hardrock is niet vernieuwend maar werkt wel aanstekelijk op de nekspieren. Hun muziek herinnert aan de female fronted Hardrock eind tachtiger, begin negentiger jaren. Frontvrouw Heather Shockley en band brengen nummers van hun enige album ‘I Can’t Resist’, zoals het titelnummer en ‘Heartbeat’. Ook zijn nieuwe nummers te horen zoals ‘Tell Me’. De nieuwe nummers beloven in ieder geval veel goeds voor een nieuw album.

Na Rock Ignition is de beurt aan Symphorce. Met ‘Unrestricted’ is deze band toe aan hun zevende album. De naam zegt al hoe hun muziek betiteld kan worden…symfonische power metal…die retestrak klinkt. Zanger Andy B. Franck beschikt over een goede strot en is ook nog eens een entertainer. Het publiek reageert enthousiast op hun repertoire dat een reis door de Symphorce tijd is. Het nummer ‘Tears’ is een van de hoogtepunten.

Vervolgens maakt AT Vance zijn opwachting. De band rond gitarist Olaf Lenk heeft inmiddels ook al zeven albums op hun naam staan die vooral worden gekenmerkt door power metal riffs. Toch ademen hun nummers ook een tachtiger-jaren-hardrock-sfeer uit. Een mooi voorbeeld hiervan is het nummer ‘Only Human’. Een ander hoogtepunt is het nummer ‘Chained’ waarop de band zich laat bijstaan door de Belgische gastzangeres Magali Luyten en Amerikaan Kelly Sundown Carpenter. Afsluiten doet de band met een waardige coverversie van Dio’s ‘Stand Up And Shout’.

Als allerlaatste band krijgt een trouw publiek Vanden Plas voorgeschoteld. Deze progressieve 'metallers' hebben vijf volledige albums uitgebracht en genieten een hoog aanzien. Zanger Andy Kuntz heeft een hoog stemgeluid wat goed past bij de muziek. Met nieuwe nummers als ‘Frequency’ en ‘Holes In The Sky’ zit de stemming er ook bij deze band heel goed in. Ook wordt een oudje als ‘Rainmaker’ van stal gehaald. De heren van Vanden Plas zetten een goede sound neer en spelen met de precisie van een Zwitsers uurwerk. Ze sluiten de 'Metal Meeting' in stijl af.

Aangezien Duitsland genoeg getalenteerde bands huisvest zal German Metal Meeting 5 wel een logisch vervolg zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg