Dana Fuchs doopt Bosuil om tot kerk van liefde Dana Fuchs doopt Bosuil om tot kerk van liefde

Warme band tussen zangeres en publiek in Weert

, Raymond Kruijen

Dana Fuchs doopt Bosuil om tot kerk van liefde

Warme band tussen zangeres en publiek in Weert

Raymond Kruijen ,

Op 6 februari 2011 stond Dana Fuchs in De Bosuil. De populariteit van deze rasartieste, met een stem van graniet, lijkt ieder jaar toe te nemen. Deze avond was de zaal tenminste afgeladen vol. Met haar nieuwe album 'Love To Beg' op het punt van uitkomen is 3voor12 dan ook zeker van de partij.

Warme band tussen zangeres en publiek in Weert

Dana opent met 'Golden Eyes', een nieuw sterk nummer waarop ze enkele genadeloze uithalen uit haar strot tovert. Met 'Love To Beg' doet ze haar boodschap achter de titel uit de doekjes. Buiten een geweldige strot beschikt ze namelijk ook over de gave om nummers op een boeiende wijze te introduceren en een band met het publiek op te bouwen.

Tussen nieuwe nummers als 'Pretty Girl' en de Otis Redding cover 'I've Been Loving You Too Long' speelt ze vanzelfsprekend ook nummers van haar debuut album zoals 'Bible Baby'. Ze draagt het emotionele nummer 'Songbird' altijd op aan haar overleden zus. Een nieuwe ballade is 'Keepsake'. Met de van het gezicht af te lezen emotie draagt ze dit nummer op aan haar ernstig zieke broer Don.

De volgorde van de setlist wordt losgelaten wanneer Dana ingaat op verzoekjes. Dit resulteert in ballades zoals 'Misery' tot gospelachtige nummers zoals 'Faster Than We Can' kriskras door elkaar. Op een ander gospelachtig nummer, 'Drive', wordt de nieuwe drummer Tom Curiano geïntroduceerd. Tijdens dit nummer laat ook de Nederlander Walter Latupeirissa zijn baskunsten horen. Tijdens de aanstekelijke bassolo laat Dana haar energie de vrije loop om daarna liggend op het podium tot rust te komen.

Haar versie van de Etta James cover 'I'd Rather Go Blind' is altijd een ijzersterk wapenfeit en deze keer ook nog eens heel persoonlijk door een verjaardagsgroet aan mijn adres. Een andere cover die traditie is geworden is een heerlijk rauwe versie van 'Helter Skelter' (The Beatles).

De sfeer zit er erg goed in. Dit blijkt wanneer Dana tot twee keer toe terug komt voor nog eens vier nummers. De nieuwe 'Love Song' heet 'Summersong' en kent een aanstekelijk refrein. Op 'What You See' kan Jon Diamond zijn gitaar even de boventoon laten voeren. Het publiek kiest om Dana te laten eindigen met een 'oudje': 'Strung Out'.

Dat Dana een band heeft opgebouwd met haar fans in De Bosuil is meer dan duidelijk. Want er heeft zich een ware file richting de merchandise stand gevormd, waar ze ruim de tijd neemt voor het nemen van foto's en handtekeningen zetten. De kerk van liefde gaat voort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg