Colossa presenteert haar debuut op drie verschillende locties Colossa presenteert haar debuut op drie verschillende locties

Niks nieuws onder de zon maar wel overtuigend

, Tim Ypelaar en Jerome Crutsen

Colossa presenteert haar debuut op drie verschillende locties

Niks nieuws onder de zon maar wel overtuigend

Tim Ypelaar en Jerome Crutsen ,

De band Colossa organiseert zijn releaseparty in de vorm van drie shows, waaronder ene in de Nieuwe Nor te Heerlen samen met The Resistance Plot.

Niks nieuws onder de zon maar wel overtuigend

De band Colossa heeft ondertussen al een aardige CV weten op te bouwen; 3FM Serious Talent, 3VOOR12’s Hollandse Nieuwe, een groot aantal liveshows bij de bekende poppodia, deelname aan de Popronde, vaste supportact bij de najaarstour van The Mad Trist, support van Triggerfinger en Band Of Skulls. Nu staan ze er op eigen krachten en het resultaat mag er zijn. De releaseparty bestaat maar liefst uit drie shows waaronder ene in de Nieuwe Nor te Heerlen.

De taak om de goed gevulde zaal van de Nieuwe Nor op te warmen is deze avond aan de jonge heren van The Resistance Plot. Waar we van deze mannen voornamelijk cleane Amerikaanse rock kunnen verwachten, laat de band zich vandaag toch van een stuk meer groovy kant zien. De band begint met het hitpotentiële 'Back Where You Belong' maar al snel ontbreekt het niet aan stonerriffs met een stevige baslijn en ze laten zo nu en dan zelfs een aardig psychedelisch kantje doorschemeren. Door het volle geluid van de band wordt de stem van zanger Sander Stijnen af en toe naar de achtergrond verdrongen, maar dat mag de pret niet drukken. Tijd voor het publiek om mee te klappen en mee te zingen is er ook, maar daarvoor was deze set waarschijnlijk iets te kort om het publiek voor zich te winnen.

Een band dat het publiek echter na het eerste nummer al op de hand heeft is Colossa. De heren presenteren van hun album  ‘Born To Make A Sound’. Met hun toegankelijke stoner-light is de band niet onopgemerkt gebleven bij onder andere 3FM en Popronde. Ook verzorgde de band supportacts voor onder andere het Belgische Triggerfinger en presenteren ze vandaag hun nieuwe album 'Born To Make A Sound' als onderdeel van een cd-presentatie weekend in de Amsterdamse Winston Kingdom, de Utrechtse Ekko en vandaag de Nieuwe Nor te Heerlen. De band geeft het publiek voornamelijk wat het lijkt te willen: straight-to-the-point rock. Op een enkel nummer na is er weinig plek voor variatie en subtiliteit, maar het publiek lijkt ervan te smullen.

Grappig om te zien zijn de verbaasde en lachende gezichten van de bandleden als tijdens het eerste nummer de nieuwe backdrop wordt opgehijsd, een cadeautje voor de band. Noemenswaardig is zeker het schitterende artwork van de band die wel een psychedelisch randje doet verwachten dat helaas uitblijft. De voornamelijk Josh Homme-achtige en soms Chris Cornell-achtige zang van zanger Remco Eijsen sluit goed aan bij de muziek, hoewel de stemmen van drummer Dennis Meentz en bassist Bas Braam minder weten te overtuigen.

De drums klinken strak, overigens klinkt het geheel erg strak, en bevatten bovendien meer variatie dan het gitaarwerk. Zo nu en dan is er zelfs nog tijd voor een korte drumsolo desondanks lijkt het soms alsof er op autopilot wordt gespeeld. Hoewel bassist Bas Braam met veel energie en overtuiging meerockt blijven de bastonen deze show nogal op de achtergrond en het draait voornamelijk om de melodieuze gitaarsound van de band.

Nummers als 'Do it all the way' en 'Darling (I want you)' blijven dagenlang in de hersenpan rondzweven. Als toegift volgt er nog ‘Friends’ van Led Zeppelin en eindigt de band met ‘It Feels So Good’. Tevens wordt er via een hint aangegeven dat ze op het Bevrijdingsfestival in Roermond staan. Kortom: Colossa verrast niet, maar rockt wel!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg