Cherry Darling: "We willen erkenning, naam en een platendeal" Cherry Darling: "We willen erkenning, naam en een platendeal"

Een interview met oude bekende uit Maastricht

, Bart Notermans

Cherry Darling: "We willen erkenning, naam en een platendeal"

Een interview met oude bekende uit Maastricht

Bart Notermans ,

Cherry Darling lijkt een nieuwe naam in de Limburgse muziekscène, maar niets is minder waar. De ene helft van de bandleden speelde eerder al in de band INFA, en de andere helft in Reckless Pilots, welke later samen smolten tot Hanging Tree en nu weer een doorstart maakt naar Cherry Darling. Tijd dus voor wat vragen.

Een interview met oude bekende uit Maastricht

In oktober hebben jullie een album opgenomen. De plaat telt twaalf tracks met een stoner vleugje. Kan je iets meer over de plaat vertellen en wanneer deze te verwachten is?

"We hebben van oktober tot december in verschillende sessies bij Are U Recordings met René Ubachs achter de knoppen in de studio gezeten. We wilden graag een echte rock-plaat maken met een ‘larger than life’ sound, en waar wij met Hanging Tree en ik met mijn vorige band Reckless Pilots nog kozen voor een do-it-yourself aanpak, besloten we nu toch eens echt de studio in te gaan. We schreven in de 40 nummers voor het album, maakten zelf een voorselectie en hebben in samenwerking met René de uiteindelijke tracklist van 12 nummers samengesteld. We wilden zelf graag een gevarieerde plaat maken, niet een zoveelste stoner-rock plaat maar een rock-plaat waar je verschillende invloeden in kan horen. We hebben de plaat uiteindelijk laten masteren door Jacques de Haard, die onder andere Viberider, Pendejo, Hermano en Sungrazer heeft gemastered, om de larger-than-life sound die ik eerder benoemde nog eens te benadrukken, maar natuurlijk gaat het hierbij ook altijd meer als stoner klinken. We zijn momenteel bezig om dingen omtrent de release van het album te plannen en te regelen, en we gaan er vanuit dat het album eind maart/begin april uit zal komen."

Waarom hebben jullie meteen een full lenght album opgenomen en niet eerst wat meer live gespeeld?

"Hanging Tree is eigenlijk voor ons een aanloopperiode geweest. We zijn er allemaal mee begonnen als zijproject, en toevallig stopten Reckless Pilots en INFA kort achter elkaar in hetzelfde jaar, waardoor dit voor ons een hoofdproject werd. We hebben echter niet de tijd genomen om rustig iets op te bouwen, we zijn meteen gaan optreden en hebben een EP opgenomen. Langzaam hebben we onszelf zo kunnen ontdekken als band, en is Hanging Tree een leuke opstartfase geweest. We besloten dat als we allemaal vonden ons als band gevonden te hebben en er klaar voor te zijn, de studio in te duiken. In de lente van vorig jaar wisten we dat we op het juiste spoor waren. We stopten met optredens plannen en verdubbelden onze repetitietijd. We zijn een halfjaar lang nummers gaan afschaven, herschrijven en nieuwe nummers gaan schrijven, en op zoek gegaan naar de juiste studio. Toen we de studio indoken, vonden wij dit het juiste moment om met een nieuw gezicht er dit jaar weer uit te komen en een betere weg voort te zetten als nieuwe band."

Wat is er zo uniek aan Cherry Darling?

"Als je kijkt naar het plaatje, dan zal het waarschijnlijk zijn dat wij een drumster hebben, dat zie je niet zo vaak. Ik vind het dan ook altijd leuk als zaaleigenaren voor een optreden raar opkijken naar dat kleine meisje wat de drumster moet voorstellen, en verbaasd zijn na het optreden wat voor een kabaal ze produceert. Daarnaast denk ik het feit dat we ons niet in een hokje willen laten duwen. De meerderheid zal zeggen dat we stonerrock maken, maar je hoort op het album ook echt blues en garagerock. Wie weet klinkt ons volgende album wel als een smerige garageplaat, we weten het niet, maar willen een andere inslag ook niet schuwen, alhoewel de rode draad hetzelfde zal blijven. We proberen het voor het publiek èn onszelf spannend te houden, nummers live eens anders spelen door wat te improviseren hier en daar, en vaker te experimenteren."

Wat wilt Cherry Darling op lange termijn bereiken?

"Hoe cliché het ook is, maar uiteindelijk hetzelfde wat de meeste bands wel willen. Erkenning, naam en een platendeal. Het is niet zo dat we beroemd of rijk willen worden, maar we willen gewoon zoveel mogelijk kunnen optreden en platen kunnen uitbrengen. We hopen dit jaar al wat leuke dingen te kunnen meepikken en wat naam op te bouwen, om vervolgens over ongeveer een jaar weer een nieuwe plaat op te nemen en weer verder te bouwen naar een hoger plan."

Wat willen jullie andere beginnende Limburgse bands meegeven?

"Het belangrijkste is dat je jezelf bent en je eigen ding doet. Als alle neuzen in de band één kant opstaan, iedereen dezelfde ambitie heeft en iedereen zijn steentje bijdraagt dan loopt het tenminste soepel. En ga altijd met respect en fatsoen met andere mensen in de muziek om, er zijn al teveel muzikanten die te snel naast hun schoenen gaan lopen. Hiermee werk je mensen tegen je. Als je goed met mensen omgaat die je tegenkomt heb je daar nog vaker wel eens profijt van, dan willen mensen je nog wel eens met dingen vooruit helpen."

Cherry Darling is a.s. zondag te zien tijdens het festival 'Mailen=Spelen' in poppodium Fenix te Sittard vanaf 19:30 uur. Entree is gratis!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg