Zomerparkfeest klaar, en met regen Zomerparkfeest klaar, en met regen

ZPF 2011 beleeft mooie maar natte afsluitdag

, Rik van Soest, Erik Daems, Joost Bazelmans

Zomerparkfeest klaar, en met regen

ZPF 2011 beleeft mooie maar natte afsluitdag

Rik van Soest, Erik Daems, Joost Bazelmans ,

Het Zomerparkfeest in Venlo zit er weer op. Vier dagen lang, nationale, internationale, lokale, regionale, verrasende, verfrissende, leuke, absurde, moeilijke, hilarische, vrolijke, heerlijke acts. Een verslag van de zondag.

ZPF 2011 beleeft mooie maar natte afsluitdag

 

Wat gitarist Willem Verbuyst wilde was simpel: ouderwetse hardrock maken met veel gitaar. Vanderbuyst is een dikke vette knipoog naar Whitesnake, Vandenburg, Black Sabbath, Deep Purple en Van Halen, maar absoluut geen flapdrol-metal of parodie-rock zoals Bad News of The Filthy Red Horse, Vanderbuyst is authentiek. Niet te moeilijk doen met rare drumritmes, gitaren omstemmen en diep-filosofische teksten, maar headbangen, gewoon je eigen bandshirt aandoen op het podium, drummen in je gescheurde spijkerbroek, dubbele baspedaal laten rammelen, alle gitaarjank-trucjes op je Flying-V uit de kast halen, je hoge sportschoenen op de monitor zetten en spelen maar. Weet het publiek in de Circustent ook meteen wat het krijgt, en dat vindt het publiek in de Circustent fijn. Omdat Venlo van het weekend al zoveel vies weer heeft gehad, krijgt Venlo van Vanderbuyst het nummer ‘Filthy Love’. Veel moeilijker hoeft het leven ook niet te zijn. (ED)

Of het nu door de regen kwam of niet, de tent stond goed vol aan het begin van het optreden. De liefhebbers van Eefje de Visser stonden waarschijnlijk wel verbaasd te kijken toen ze samen met toetsenist Jelte opkwam en het nog onbekende 'Het Schip' inzette. Maar onbekend of niet, het klonk wel helemaal zoals Eefje moet klinken. Een zoete stem, met een sumiere maar sterke begeleiding op de gitaar en toetsen. Dat is Eefje de Visser ten voeten uit. Natuurlijk heeft ze ook wat snellere nummers, zoals 'Afdwaalt' en 'Hartslag', maar ook daar weet ze weer haar eigen sausje over te gieten. Het herkenbare hierin is de zang die nooit helemaal met de muziek meegaat, en soms zelf dwars er tegenin. Maar het past allemaal fantastisch in elkaar. Ook de band moet genoemd worden, want het lijkt wel of deze multi-instrumentalisten voor geen enkel instrument hun hand omdraaien. De toetsenist op trompet, bassist op hoorn en de gitarist op klarinet en regelmatig op een kleine xylofoontje. En de drummer heeft dan wel een compleet drumstel, maar gebruikt dit nooit op de standaard manier. Daarentegen heeft hij genoeg percussie instrumenten om zich heen waarmee hij de sfeer van het optreden complementeert. Wederom een top-optreden van Eefje die het in Venlo aardig voor elkaar stond te hebben. (JB)

Het Vriendenpodium staat er troosteloos bij. Het regent. Het is aan Woody & Paul om de sombere sfeer te doorbreken. Er wordt gestart met enkele rustige liedjes met traditionele instrumenten. Dit doet vermoeden dat het een kalm optreden gaat worden met blues en elektronische folk, mooi maar niet spannend. En toch wordt het een heel leuk. Met veel humor en interactie met het publiek weten de frontmannen Woody en Paul met de andere twee bandleden vrolijkheid rond het vriendenpodium te creëren. De liedjes worden steeds steviger en frisser en aan het eind vraagt het publiek om een toegift. Misschien voor de band wat onverwacht want bij terugkomst heeft de drummer zijn net opgestoken sigaret nog in de mond. (RvS)

Zomerparkfeest gaat van de winter ook nog even door met het Winterperronfeest op 6 januari 2012 in Perron 55.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg