Whitesnake voor altijd

Een volle Rodahal gaat op in Whitesnake klassiekers

Raymond Kruijen ,

Met optredens van onder andere Motörhead, Alice Cooper en Manowar wist de Rodahal zich al eerder te profileren als groot rock podium in het zuiden (met dank aan de The Rock Temple). Vanavond staat Whitesnake op het Kerkraadse podium. De witte slang, die eerder dit jaar een nieuw studio- en livealbum uitbracht sist nog hard genoeg om de Rodahal vanavond goed te vullen. 3VOOR12/Limburg was erbij.

Een volle Rodahal gaat op in Whitesnake klassiekers

Het voorprogramma maakt rond kwart voor acht zijn opwachting. De Duitse gitarist Axel Rudi Pell heeft inmiddels al achtien studio albums op zijn naam staan en brengt met zijn band goede klassieke hard rock. De meest opvallende bandleden zijn de sterke stembanden van Johnny Gioeli en drumbeest Mike Terrana. Met nummers als ‘Too Late’, ‘Fool Fool’ en ‘Mystica’ weten zij een goede show neer te zetten waarop het publiek enthousiast reageert.

De Rodahal is opgewarmd wanneer Whitesnake aftrapt met ‘Best Years’ van het ‘Good To Be Bad’ album. De daarop volgende drie nummers brengen het publiek terug naar de succesvolle tachtiger jaren. ‘Give Me All Your Love’, van het ‘1987’ album, ‘Love Ain’t No Stranger’, van het uit 1984 ‘Slide It In’ album en de monsterhit ‘Is This Love’ (wederom van het ‘1987’ album) zijn krakers die niet mogen ontbreken in een Whitesnake set. In het middengedeelte van de set is er ruimte ingebouwd voor het nieuwe album. Met ‘Steal Your Heart Away’ (bluesy), het erg sterke titelnummer ‘Forevermore’ toont David Coverdale ook in 2011 nog altijd erg goede nummers te kunnen schrijven.

Vervolgens mogen beide gitaristen hun kunnen tonen. Doug Aldrich en Reb Beach laten de snaren snoeien om vervolgens in een solo duel te eindigen. Het nieuwe nummer ‘Love Will Set You Free’ waar ook een video voor is opgenomen, wordt tussen het instrumentale geweld gebracht. Vervolgens is het de beurt aan drumkanon Brian Tichy (voorheen o.a. Billy Idol, Ozzy Osbourne, Velvet Revolver, Glenn Hughes en Foreigner). De komende tien minuten moet zijn drumkit het ontgelden. Daarna neemt David Coverdale het publiek mee naar 1978, middels de klassieker ‘Aint No Love In The Heart Of The City’. David perst zo nu en dan nog een hoge uithaal uit zijn keel maar het is geen geheim dat hij de vroegere hoogtes niet meer haalt. Echter dit doet niets af aan zijn kwaliteiten als frontman. Want ook met een rauwere stem weet hij recht te doen aan de klassiekers van het laatste gedeelte van de set. ‘Slide It In’, ‘Fool For Your Loving’ en ‘Here I Go Again’ gaan er bij het uitzinnige publiek als zoete koek in.

In stijl wordt afgesloten met ‘Still Of The Night’ (dit keer zonder gastoptreden van Adje Vandenberg). De Rodahal is vanavond terug in de tijd geslingerd maar heeft ook van Whitesnake’s nieuwe nummers kunnen genieten, tel daarbij op de spelvreugde van de band en dan kun je niet anders concluderen dan dat het een mooie hardrock avond is geweest…FOREVERMORE!