Koppelpop 2011: Overwegend zon met zo nu en dan een bui Koppelpop 2011: Overwegend zon met zo nu en dan een bui

Volhardend publiek wordt verwend met gevarieerde line-up

, Wil Delissen

Koppelpop 2011: Overwegend zon met zo nu en dan een bui

Volhardend publiek wordt verwend met gevarieerde line-up

Wil Delissen ,

Bij het ontwaken op zaterdag ochtend slaat de regen tegen het raam. Geen echt festivalweer. Tijdens de treinrit richting Susteren klaart het langzaam op. Wat een geluk! Even lijkt het erop alsof het valse hoop is.

Volhardend publiek wordt verwend met gevarieerde line-up

Het regent een beetje als het publiek wordt wakker geschud door, hoe kan het ook anders, Wake Up!. De energieke band rukt het wolkendek open en laat de zon over het Raadhuisplein schijnen. Vandaag geen groen haar, maar net als vorig jaar op Pinkpop, steelt Sander de show.

De zon houdt aan, als vervolgens Brew op het podium verschijnt. De jonge stoner grunge band deinst niet terug voor de nodige technische tegenslag en maakt met hun optreden duidelijk, nog veel in petto te hebben.

Voor Exit 31 is het leven er een van extremen. Stonden de mannen enige tijd geleden nog zalen plat te spelen in de US, vandaag maken ze hun opwachting in het Limburgse Susteren. Al snel blijkt, dat het voor de band niet uitmaakt waar ze speelt. En dus wordt ook Koppelpop getrakteerd op stevige melodieuze rock met snelle herkenbare gitaar riffs en virtuose solo’s. Hun verhaal van uitersten zet zich voort in het weer. Begint de band nog onder een blauwe hemel, na drie nummers pakken de wolken zich samen en stort de regen de rest van het optreden met bakken naar beneden.

Het publiek volhardt en maakt zich klaar voor River of Brakelights. De schuilplaatsen worden langzaam verlaten, als de eerste noten klinken, want de hemel is weer blauw met hier en daar en wolk. De menigte is getuige van een energiek optreden met goed verzorgde uptempo tracks.

Het is alweer een jaar geleden, dat Kelly en Punto voor het eerst onder de naam Kill Ferelli een akoestisch optreden verzorgden bij het wesSUMMER BREESE festival. Vandaag is te horen, dat er sindsdien veel is gebeurd. In positieve zin wel te verstaan! Kelly maakt haar reputatie als rock-bitch eens te meer waar en pakt, met haar eigenwijze zanglijnen, het publiek in. De gitaar zwaait alle kanten op, ze staat geen moment stil, vreet het podium als het ware op. Tussen de nummers door laat ze weten, dat twaalf nummers op de plank liggen. Klaar om binnenkort opgenomen te worden. Naar verwachting zal het eerste album begin volgend jaar uitkomen. Tot die tijd moeten we het doen met de Demolicious EP. Een echte aanrader, die evenals het optreden, heel veel goeds beloofd!

Na de stomende gitaarrock is het tijd voor electro-rock. Enkele weken geleden was de Brabantse band Dearworld nog te bewonderen op Solar. Nu zorgt de vier mans formatie ervoor, dat in Susteren de voetjes van de vloer gaan.

Als, niemand minder dan, Thijs Schrijnemakers met enkele collega atriesten in de Rudolph tent een 'huiskamer concert' verzorgt, sjouwen de heren van The Medics hun apparatuur het podium op. De opstelling van de artiesten verklapt al, dat de band dicht bij het publiek wil staan. Als zanger Daniël tijdens het optreden dan ook nog het plein opspringt en al dansend en zingend een nietsvermoedende schoonheid van haar hoedje beroofd, is de hilariteit compleet. Een oppeppende set, die springen onvermijdelijk maakt.

Dan is het tijd voor de Janse Bagge Bend. Helaas houden de thuisspelers het niet droog, maar daar liggen de routiers niet wakker van. Ze danken het publiek, dat ze “veur deze onzin” het slechte weer hebben getrotseerd. Het is dus weer ouderwets lachen. Zeker als Ton Meisen met veel smaak duidelijk maakt, dat ze “neit draan zin gewaes” op het pensionaat. Het is feest op het Raadhuisplein.

En dat feest gaat nog even door met The Hot Stewards, die de negende editie Koppelpop afsluit. Wederom complimenten voor de organisatie, die zich kan gaan opmaken voor het 10 jarig jubileum in 2012.

advertentie

nu op 3voor12