Gezellig (zoemaar) opent Zomerparkfeest Venlo Gezellig (zoemaar) opent Zomerparkfeest Venlo

Julianapark in Venlo weer in teken van ZPF

, Ruud Everaerts, Rik van Soest

Gezellig (zoemaar) opent Zomerparkfeest Venlo

Julianapark in Venlo weer in teken van ZPF

Ruud Everaerts, Rik van Soest ,

Het Zomerparkfeest in Venlo heeft een focus op lokaal talent, jeugd en niet te moeilijk doen. "Let's Play" is het thema. Wie kun je dan beter vragen als opener dan (zoemaar). (zoemaar) en in hun kielzog (zoemaar XS) losten de verwachtingen volledig in. Het werd een gezellig feestje.

Julianapark in Venlo weer in teken van ZPF

Op 11 augustus 2011 werd het Zomerparkfeest in Venlo geopend door (zoemaar), met in haar kielzog (zoemaar XS), een jeugdig bandje bestaand uit jong Limburgs talent dat alvast in gereedheid is gebracht om straks de fakkel van (zoemaar) over te nemen. (zoemaar) en (zoemaar XS) voldeden volledig aan de verwachtingen: het werd een gezellig optreden.

(zoemaar) en het Zomerparkfeest lijken wel voor elkaar gemaakt. Wat wil de gemiddelde Venlonaar op zo'n avond? Lekker bijpraten met een biertje, wat Venlose mensen op het podium en muziek die lekker herkenbaar is. (zoemaar) levert het. Frontman Lex Uiting is een relaxte gast, die zijn publiek op plezierige wijze weet te entertainen. In onvervalst Venloos dialect legt hij contact met het publiek. Femke Doensen is op het podium normaal gesproken de tweede blikvanger, maar deze keer is dat evenwicht een beetje zoek. Vocaal wordt de band daarnaast namelijk nog bijgestaan door een koortje van Sjuulke Titulaer, Baer Traa en Roger Corneille, namen die ieder op zich al een podium kunnen vullen. Visueel valt het fluoriserend oranje jurkje van La Doensen wel erg op. Evenwicht? Maar het mag allemaal de pret niet drukken.

De muziek staat als een huis. Voor echte spanning moet je niet komen, al doen de percussionist en de drummer soms leuke dingen. De teksten zijn over het algemeen een verheerlijking van de burgerlijkheid. Jongetje ontmoet meisje, ze vinden elkaar leuk en waarschijnlijk gaan ze later trouwen. Moeilijker moet je dat niet maken. En het is lekker snel mee te zingen. Venlo staat ervan te genieten, en als dan even de microfoon wordt gegeven aan de zanger en zangeres van (zoemaar XS) kan de dag al helemaal niet meer stuk. Zoveel schattigheid op een podium, wie kan daar tegenop? (RE)

Krach belooft een knallende act neer te zetten met een mix van vuige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische en hijgende hypno-vocalen. Rocken en dansen dus. Begin dit jaar presenteerde Krach zijn gelijknamige debuutalbum op Noorderslag. De band is nog relatief onbekend dus het is tijd om er voor te zorgen dat het Zomerparkfeest niet meer om de muziek heen kan. In het begin is het donkere Circus nog niet gevuld maar zanger en gitarist Reinier van den Haak beschrijft de donkerte als iets waar je anoniem in een hoekje los kunt gaan. De band zelf doet dit zeker niet anoniem. Als een wervelwind staan de mannen te dansen en rocken op het podium.

Dit werkt aanstekelijk op het publiek dat zeker halverwege het optreden wat losser komt. Al is het maar omdat het vijftal met de handen in de lucht voordoet wat het publiek zou kunnen doen. Dit heeft meer effect dan met woorden het publiek op te zwepen. De bandleden dragen dezelfde marchingband-achtige pakjes waardoor het een krachtig geheel wordt. De band speelt lekker door. Geen pauzes, gepraat of stiltes. Dit zorgt er voor dat het publiek blijft staan en de aandacht vasthoudt. De hits And ‘So I Do A Little Dance’ en ‘ Do The Wave Now’ worden niet echt herkend door het publiek maar dit mag de pret niet drukken. Tegen het eind staat de tent goed vol en is het publiek goed los gekomen. Het danst en klapt mee. Tot vreugde van de zanger want hij springt van het podium om door het publiek heen te rennen.. Die actie wordt gewaardeerd. Het publiek is klaar voor meer maar het einde is daar. Het is duidelijk: Ook het Zomerparkfeest Venlo kan niet meer om Krach heen. (RvS)

Verder speelde Euro Cinema zijn funky jazz in de Carousel, bespeelde het Costa Ricaanse Sonambulo Psycotropical het hoofdpodium met een mix van latin en soul en speelde rapper Sef het Circus plat.

Het Zomerparkfeest duurt nog tot en met zondag 14 augustus en is gratis te bezoeken op het Julianapark te Venlo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg