Exit31 in de bioscoop Exit31 in de bioscoop

DVD-release van Exit31 in royal Bioscoop in Echt

, Joost Bazelmans

Exit31 in de bioscoop

DVD-release van Exit31 in royal Bioscoop in Echt

Joost Bazelmans ,

Exit31 heeft een behoorlijke live-reputatie opgebouwd de afgelopen jaren. En niet alleen in Nederland. In 2007 traden ze op op het Midpoint Music Festival in Cincinnati, Ohio (USA). Dit optreden werd gefilmd en heeft geleid tot een live-DVD die afgelopen dinsdag werd gepresenteerd in de Royal Bioscoop in Echt.

DVD-release van Exit31 in royal Bioscoop in Echt

Wie veel vertoeft in het live-circuit in Nederland heeft vast wel eens van Exit31 gehoord. Geen podium is te klein of te groot voor hun. Of het nu een lokale kroeg is of Paradiso, de zaal wordt platgespeeld. Wat velen niet weten is dat ze ook tweemaal hebben opgetreden op het Midpoint Music Festival (MPMF) in Cincinnati, Ohio (USA). Geen toeval, omdat daar ook de studio van hun platenlabel YeaYeaYeah Records ligt. Hun tweede optreden in 2007 werd opgenomen door een professioneel camera-team en 4 jaar later zit zaal 4 van de Royal Bioscoop in Echt voor voor de presentatie van de DVD.

Allereerst krijgen we een welkomstwoord van zanger Ivo waarin kort vertelt wordt wat de bedoeling is van de avond. En hierna gaan we ook direct door met het programma. Erg is het niet want er volgt een akoestisch optreden van de heren. En dat is toch wel even wat anders dan wat je gewend bent van Exit31. Heel intiem, heel intens en vooral heel mooi. Ivo kondigt aan dat wanneer er na het tweede nummer een staande ovatie plaatsvindt er ook nog een derde nummer gespeeld zal worden. Dat is de kat op het spek binden en dus wordt de akoestische set uitgebreid met een extra nummer.

Daarna is het tijd voor de DVD. Ivo vertelt kort iets over de historie van Exit31en het MPMF. De eerste keer dat ze daar optraden was in 2006 en toen was het ontzettend slecht weer terwijl zij op een matig overdekt buitenpodium moesten optreden. Na vier nummers hebben ze toen hun optreden moeten afbreken. Maar de organisatie was blijkbaar zo onder de indruk dat ze het jaar erna weer werden uitgenodigd. En aangezien ze toen toch in de studio zaten in Cincinnati werd deze uitnodiging met veel plezier aangenomen.

Van dit concert gaan we nu een aantal nummers zien die op de DVD staan. Na wat problemen met het geluid kunnen we eindelijk genieten van een optreden van Exit31 op het witte doek. En dit is werkelijk prachtig om te zien. De mannen van Exit31 op een mega groot scherm waarbij de muziek over een fantastisch geluidssysteem de zaal in wordt geblazen. Een ervaring op zich. Het hele concert is in zwart wit opgenomen en dat is een goede keuze bij mix van close-harmony en melodische power-rock die uit de luidsprekers knalt.

De nummers op de DVD zijn bijna allemaal afkomstig vanaf hun tweede album. En er zitten ook nog twee covers bij; een punk/rock versie van 'An Englishman in New York' van Sting en een aparte versie van ' Helter Skelter' van The Beatles. Het enige wat jammer is van de registratie is dat er vrijwel geen shots van het publiek zijn. Je hoort ze wel na ieder nummer, maar je ziet ze niet. Maar verder is een top-registratie van een puik optreden.

Wil je een DVD van Exit31 Live At MPMF kopen, dan kan dat via de website van Exit31.

Wil je Exit31 echt live zien optreden dan kan dat aanstaande zaterdag op Koppelpop in Susteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg