Uriah Heep laat horen en zien wat rock is. Uriah Heep laat horen en zien wat rock is.

De nieuwe tour start in de Bosuil te Weert.

, Antoine Bongers

Uriah Heep laat horen en zien wat rock is.

De nieuwe tour start in de Bosuil te Weert.

Antoine Bongers ,

Al meer dan veertig jaar speelt Uriah Heep rock met invloeden uit de progressive rock en heavy metal en ze blijven maar doorgaan. Hun nieuwe tour is van start gegaan in De Bosuil in Weert.

De nieuwe tour start in de Bosuil te Weert.

In een uitverkochte Bosuil voel je de spanning oplopen. Er staat iets te gebeuren en iedereen heeft hoge verwachtingen. Onder luid applaus begint de show met 'Into The Wild' van het gelijknamige nieuwe album. Vol overgave spelen de muzikanten de zaal plat en zanger Bernie Shaw weet perfect hoe je met publiek om moet gaan. Wat een entertainer. Gebruik makend van een fantastische mimiek is er meteen een contact dat de gehele show zal voortduren.

Lid van het eerste uur, Mick Box laat de gitaar nog altijd heerlijk gieren en dolt regelmatig met het publiek. Trevor Bolder laat de bas geen moment met rust en Phil Lanzon gaat als een bezetene op de toetsen tekeer. Het plezier spat er van af. Het nummer 'Money Talk' wordt door Russel GillBrook met een drumsolo afgesloten. Wanneer Bernie iets over een wizard verteld en de eerste tonen van 'The Wizard' klinken volgt een luid gejuich. Hier wacht men op en de band begrijpt dat je een goede mix moet hebben tussen oud en nieuw werk. Ook een klassieker als 'Look At Yourself' gaat er in als koek. Een mooie lichtshow en een band die zich vol geeft maken er een prachtige avond van. Als toegift speelt de band nog het mooie 'Lady In Black' en het opzwepende 'Easy Livin'.

Brian vertelt dat ze eind mei weer terug in Nederland zijn. Ik heb maar één advies: Probeer er bij te zijn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg