Triggerfinger triggert Heerlen Triggerfinger triggert Heerlen

Limburgzaal barst uit voegen bij Triggerfinger

, Ron Loontjens

Triggerfinger triggert Heerlen

Limburgzaal barst uit voegen bij Triggerfinger

Ron Loontjens ,

Waar eindigt het succes van Triggerfinger? 'All This Dancing Around' , de Belgen aan een onstuitbare opmars bezig is. Iedere zaal waar ze spelen is uitverkocht en gaat plat. Zaterdag 26 maart ging Heerlen voor de bijl.

Limburgzaal barst uit voegen bij Triggerfinger

Het is de bedoeling van The Union om de volle Limburgzaal op te warmen voor Triggerfinger. De jaren zeventig / tachtig muziek klopt aan alle kanten, er is niets mis met de structuur. Maar het klinkt ook alsof er een jaren zeventig band op het podium staat. Niets meer, niets minder. Een beetje belegen.

 Op het moment dat Triggerfinger het podium betreed en de eerste noot het publiek in wordt geblazen slaat de vlam in de pan. Extase? Meer dan dat. Triggerfinger sprint uit de startblokken. 'Short Term Memory Love’, 'I'm Coming For You' en 'On My Knees' knallen uit de gitaar, bas en drum. Een springende menigte waardeert 'Let It Ride' ten zeerste.

 

Bij nummers als ‘All This Dancin Around’, ‘Love Lost In Love’ en ‘My Baby's Got A Gun’ gaat het publiek verder los en schreeuwt 'Marioooo, praise the lord , Pollekeee'. Ruben blijft in zijn rol en breng dat laatste nummer tot een weergaloos eind. Superlatieven ten top.

 

Triggerfinger is een onvervalste vlaamse vuige vervaarlijke, vurige, vinnige band die waanzinnig op elkaar is ingespeeld. Mario steelt de show en bespeelt het publiek door regelmatig  vanachter zijn drumstel op te staan en geeft een magnifieke solo weg. De Limburgzaal laat zich dan ook met graagte bespelen door hem en joelt dan ook om meer.

 

Monsieur Paul, Polleke en Lange Polle blijven onverstoord rustig en laten de bas ronken waardoor de haren van je hoofd worden geblazen. De kale imposante Polle blijft de rust zelve met zonnebril en kopje koffie. Ruben, wat over Ruben? De George Clooney van de rock haalt het uiterste uit zijn stem , schreeuwt en bespeeld zijn gitaar overweldigend monumentaal.

Ruben, Polle en Mario lijken weggelopen uit de Vlaamse strip Jommeke. Ze spelen met het publiek, maken grappen en grollen en spelen de katten van de tafel door het showgevoel en de overtuiging.

 

De zaal, maar ook Triggerfinger zelf, lijkt er geen genoeg van te krijgen. Drie toegiften worden er gegeven. Zo wordt onder andere 'Cherry' van het podium afgeblazen

 

Triggerfinger staat erbij en kijkt  minutenlang het publiek in. Het geschreeuw van de volle Limburgzaal is tot in Aken te horen. Een ongeëvenaard optreden dat het publiek met volle teugen laat nagenieten. Zelden zo’n machtig optreden gezien. Belgische muziek met Triggerfinger voorop verovert de wereld.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg