Susteren schittert! Susteren schittert!

Fotoverslag Koppelpop

, Wil Delissen

Susteren schittert!

Fotoverslag Koppelpop

Wil Delissen ,

Maastricht mag dan wel bruisen op zaterdag vier september, Susteren schittert deze dag! De achtste editie van Koppelpop is er één om door een ringetje te halen.

Fotoverslag Koppelpop

Complimenten voor de organisatie, die tijdens de opening door de wethouder nog even wordt verzekerd van financiële steun uit de gemeentekas. Onder een stralende zon ligt het Raadhuisplein klaar voor de ontvangst van acht bands met diverse nationaliteiten, die aan elkaar gepraat gaan worden door Sander Ruijters. Met Daar, SonA, Sungrazer en Djem, is Nederland het sterkst vertegenwoordigd. Uit België maken Strawberry Blonde en headliner Customs hun opwachting. Na een reeks van Nederlandse optredens geeft de Oostenrijkse band Kontrust aan deze avond voorlopig afscheid te nemen van ons land. Afvaardiging uit Engeland tenslotte is Pure Reason Revolution, die extra voor dit optreden zijn overgekomen.

Naargelang de dag vordert loopt het Raadhuisplein aardig vol. Limburgs trots Sungrazer maakt met een degelijk en knallend optreden eens te meer duidelijk, waarom zij de verdiende winnaar van Nu of Nooit 2010 zijn. Met het winnen van de 'Sjlaag om Koppelpop' had Strawberry Blonde zich een plaats bemachtigd in de programmering. De beeldbepalende frontman zoekt tijdens het optreden actief toenadering tot het publiek, door al zingend van het podium af te stappen en het plein op te lopen.

Vooral het energieke Kontrust heeft de meezingers op de hand, en niet alleen tijdens het hitje 'Bomba'. Opvallend doch terecht, is de respons die de in Nederland (nog) redelijk onbekende electro-rock band Pure Reason Revolution krijgt. Met enige trots kondigt de goed uitziende bassiste/zangeres aan, dat op 18 oktober hun tweede cd uitkomt, waarvan een aantal veelbelovende tracks zijn opgenomen in het repertoire van die avond.

Onze fotograaf was ter plekke om het festival in beeld vast te leggen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg