Limburg All Stars presenteert muzikaal voetbalteam Limburg All Stars presenteert muzikaal voetbalteam

Bijzonder muzikaal project ter ere van het 25-jarig bestaan Stichting Popmuziek Limburg

, Sander Stijnen

Limburg All Stars presenteert muzikaal voetbalteam

Bijzonder muzikaal project ter ere van het 25-jarig bestaan Stichting Popmuziek Limburg

Sander Stijnen ,

Op Maandag 6 september vond de officiële presentatie van de 'Limburg All Stars'-selectie plaats in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Bij dit unieke project werkt de crème de la crème van de Limburgse popmuziek samen in een muzikaal voetbalelftal wat de grootste hits en mooiste muziek die Limburg rijk is presenteert in een twee maal vijfenveertig minuten durend spektakelstuk! 


Bijzonder muzikaal project ter ere van het 25-jarig bestaan Stichting Popmuziek Limburg

Vele artiesten die deel uitmaken van de selectie zijn vanmiddag aanwezig voor de officiële presentatie en de eerste training onder leiding van bondscoach Jan Smeets. Onder meer Maurice Möllenbeck (Kings of the Day), Arno Adams, Stevie Ann, Floor Janssen (ReVamp / ex-After Forever), Bart Oostindie, Mo' Jones en Skinnie zijn vanmiddag naar Kerkrade gekomen om zich voor te stellen aan het publiek. Grote afwezige was Jack Poels (Rowwen Hèze) die vanwege een schorsing niet speelgerechtigd was.Voorafgaand aan de eerste training was er een persconferentie, waarbij aanvoerder Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), bondscoach Jan Smeets en SPL-voorzitster Marike Peters tekst en uitleg gaven rondom de plannen van Limburg All Stars en het bijbehorende concert welke op 21 oktober gegeven wordt in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

 “Een optreden is vaak een wedstrijd; het kleedhok de warming-up, het publiek, het applaus. Het is voor een muzikant, net als een voetballer, een manier van leven” aldus aanvoerder Tren van Enckevort. Vandaar dat het gezelschap voetbal als rode draad door de voorstelling heeft lopen. “De Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theaters zal aangekleed zijn als een voetbalveld, met projecties van het voetballende ‘basisteam’ van Limburg All Stars” zo vult hij aan.Tijdens de eerste training van het team blijkt dat alle sterren ontzettend fanatiek zijn. Zo laat Emil Szarkowics tijdens de penaltyronde zien dat hij niet onderdoet voor Maarten Stekelenburg en weet ook Stevie Ann haar strafschop goed te benutten. Toch heeft trainer Jan Smeets al contact opgenomen met bondscoach Bert van Marwijk om zijn All Stars klaar te stomen voor de grote wedstrijd. “Het sjaaltje is onderweg” zo zegt hij lachend. 


Het concert van Limburg All Stars vindt plaats op donderdag 21 oktober in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De voorverkoop voor het concert is reeds gestart. Tevens zal het concert worden opgenomen door L1, die deze later dit jaar zal uitzenden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg