Leeroy Stagger overwint de braafheid

Songs met country-invloeden in Perron 55

Ron Loontjens ,

Music for the soul. Music for the mind. Zo vat de Canadese Leeroy Stagger zijn laatste CD "Little Victories" perfect samen. Aan het begin van zijn promotietournee door Duitsland heeft hij op zondag 26 september het Perron 55 te Venlo bezocht waar hij zich van een goede kant liet zien.

Songs met country-invloeden in Perron 55

Leeroy Stagger speelde zondag 26 september 2010 in het Venlose Perron 55.

De Canadese talentrijke singer songwriter speelt zijn songs met country-invloeden met verve. Je ziet Leeroy Stagger dan ook in ieder nummer hard z'n best doen om het perfect te willen doen, waardoor het in het begin net te braaf klinkt. Gedurende zijn optreden, waarin hij meer van gitaar wisselt, wordt het meer natuurlijker. Het plezier begint er bij de band dan ook vanaf te stralen.

Zijn songs hebben in het algemeen een overwegend zwaarmoedige, melancholische thematiek zoals het overwinnen van verveling, verbroken relaties en overmatig alcoholgebruik. Hij laat zich helemaal gaan bij het nummer "Everybody's on drugs". Dit verrassende nummer is een van de betere nummers van de laatste jaren.

Het publiek laat het over zich heen komen en geniet op deze zondagavond van prachtige country, folk en popmuziek. Zijn laatste uitgebrachte nieuwste CD "Little Victories" is meer dan het beluisteren waard.