Keel rockt luidkeels in Kerkraadse Rock Temple Keel rockt luidkeels in Kerkraadse Rock Temple

En heeft na 25 jaar nog steeds het recht om te rocken

, Raymond Kruijen

Keel rockt luidkeels in Kerkraadse Rock Temple

En heeft na 25 jaar nog steeds het recht om te rocken

Raymond Kruijen ,

Het is maar liefst 24 jaar geleden dat Keel voet op Europese podia zette. Precies een kwart eeuw geleden plaatste de Amerikaanse hardrockband zich in de schijnwerpers door een album op te nemen onder de hoede van Gene Simmons (Kiss). Dat album, ‘The Right To Rock’ staat nog altijd voor datgene wat Keel tot op heden doet… Rocken!

En heeft na 25 jaar nog steeds het recht om te rocken

Ron Keel en de zijnen openen voor een goed gevulde ‘Rock Temple’ met het nummer ‘Reason To Rock’, gevolgd door ‘Come Hell Or High Water’ van hun meest recente album ‘Streets Of Rock & Roll‘. Met ‘Somebody’s Waiting‘ krijgt het publiek Keel in zijn gloriedagen te horen. Het allereerste Keel nummer ooit, ‘Speed Demon’, wordt zoals de titel doet vermoeden vol gas gespeeld.

Voordat Keel aan enkele nieuwe nummers begint, beloofd Ron Keel nog enkele "oudjes" achter de hand te hebben. Echter de nieuwe nummers zoals ‘Push & Pull’, het ijzersterke ‘Does Anybody Believe’ en ‘Streets Of Rock & Roll’ laten horen dat Keel nog steeds sterke nummers kan schrijven. De kelen van het aanwezige publiek laten de waardering, ook voor deze nummers, duidelijk horen. De Patti Smith cover ‘Because The Night’ is natuurlijk een van de hoogtepunten, want ook Keel scoorde met dit nummer een bescheiden hit. Het volgende hoogtepunt is een aanslag op alle aanwezige kelen. Want tijdens de mega meezinger ‘I Said The Wrong Thing To The Right Girl’ test de frontman de luidruchtigheid onder het enthousiaste publiek… en dat laat hem niet in de kou staan.

De band verlaat het podium maar keert natuurlijk nog terug voor twee toegiften. Ook die laatste nummers mogen als hoogtepunten betiteld worden. Want ‘Tears Of Fire’ en ‘The Right To Rock’ zijn voor de diehard Keel fan vanzelfsprekende klassiekers. Keel, op de bassist na, in de originele ‘The Right To Rock’ bezetting weet op zowel de nieuwe nummers als de oude hits nog altijd fris te klinken. Het valt te hopen dat Keel nu minder lang voorbij laat gaan aan een volgend Europees bezoek, want de licentie voor een avondje ‘The Right To Rock’ is alvast ingewilligd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg