Isbells krijgen volle zaal muisstil Isbells krijgen volle zaal muisstil

Heerlijk wegdromen in de Muziekgieterij

, Hans van Eijsden

Isbells krijgen volle zaal muisstil

Heerlijk wegdromen in de Muziekgieterij

Hans van Eijsden ,

Op een koude vrijdagavond brengen Gaëtan Vandewoude en zijn kompanen van Isbells ons warmte met hun 'Back to Basic' muziek voorzien van akoestische dromerige songs in een compacte bezetting in een gezellige bijna huiselijke sfeer.

Heerlijk wegdromen in de Muziekgieterij

De Muziekgieterij in Maastricht heeft iets met Belgisch talent. Vaak zijn hier bands te bewonderen die in een later stadium de rest van ons land veroveren. Afgelopen vrijdag waren wederom heel wat muziekliefhebbers naar de voormalige radiostudio van L1 gekomen om te genieten van singer/songwriter Gaëtan Vandewoude en zijn  band Isbells uit Leuven.

De muziek van Isbells is het best te omschrijven als dromerige, folky, meerstemmige luisterpop, vaak vergeleken met Bon Iver, Nick Drake en Fleet Foxes. Het optreden van Isbells deze avond, bracht ons naast songs van hun album 'Isbells', ook enkele nieuwe stukken. Het was een relaxed, zeer ontspannen optreden en zonder vaste setlist was het af en toe bespreken welk nummer en in welke versie er gespeeld ging worden. Het publiek leek bevangen door de prachtige pure liedjes met vaak sobere begeleiding en kon het opbrengen om in stilte te genieten. Isbells heeft geen toeters of bellen nodig en de begeleiding is beperkt, maar daardoor net krachtig en gepast. Isbells is pure muziek zonder opsmuk met melancholische tint.

Vanaf het openingsnummer 'B.B. Chevelle' tot aan het laatste nummer 'My Apologies' was het een en al genieten. Met gesloten ogen waande het publiek zich ergens op een prachtig eiland zittend naast het kampvuur, met een glas wijn in de hand om de zonsondergang te aanschouwen. Gaëtan vertelde dat hij onlangs vader was geworden van zoon Wilco en zong een slaapliedje ter ere van hem. Ook werd een song opgedragen aan een jarige in de zaal De relaxte sfeer kan niet beter uitgedrukt worden dan te vermelden dat vlak voor het allerlaatste nummer de band en het publiek netjes bleef wachten totdat iemand uit het publiek, die net een telefoontje kreeg, haar gesprek kon beëindigen. Isbells dankte het publiek om zolang stil te blijven en beloonde dit met een speciale (met zingende zaag) versie van 'Without a Doubt' als toegift. Met de muziek van Isbells kan de herfst niet lang genoeg duren!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg