Ed Kowalczyk blijkt nog steeds populair in Nederland Ed Kowalczyk blijkt nog steeds populair in Nederland

Voormalig frontman van Live in een uitverkochte LIMBURGzaal

, Bart Notermans

Ed Kowalczyk blijkt nog steeds populair in Nederland

Voormalig frontman van Live in een uitverkochte LIMBURGzaal

Bart Notermans ,

Met een het debuut album 'Alive' op zak, is Ed Kowalczyk bezig met een tour door Europa. Met drie concerten in Nederland waarvan er twee in Paradiso en Oosterpoort, stond Ed vrijdag 3 september in Parkstad Theaters Heerlen.

Voormalig frontman van Live in een uitverkochte LIMBURGzaal

Al vroeg is de multifunctionele LIMBURGzaal van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen gevuld. Met 1300 bezoeker is de zaal dan ook helemaal uitverkocht. Dat is niet gek gezien de populariteit die de band Live in Nederland had waarin Ed Kowalczyk sinds het begin de frontman is geweest.

Dat is ook waarom de meeste mensen vanavond aanwezig zijn. Ed speelt met zijn band (waaronder zijn broer Adam op gitaar) veel  nummers uit repertoire van Live, die worden afgewisseld met eigen, nieuw materiaal zoals de debuut-singel 'Grace'. Ondanks de altijd goede woorden en het enthousiasme van Ed komt het concert erg geroutineerd over. Er zit daarbij ook weinig variatie in de nieuwe nummers, waardoor je al snel hoopt dat bij het volgende nummer er weer een Live cover gespeeld zal worden.

Heerlen reageert overigens erg enthousiast. Want mocht het muzikaal wat tegenvallen, technisch wordt alles heel goed gebracht. Ook de zuivere vocalen van Ed komen goed tot z'n recht in de Heerlense LIMBURGzaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg