Benefietconcert in Brunssum om muziek-café te redden Benefietconcert in Brunssum om muziek-café te redden

Financiële problemen en een slopende ziekte dwingen Smiley's op de knieën

, Twan Bakker

Benefietconcert in Brunssum om muziek-café te redden

Financiële problemen en een slopende ziekte dwingen Smiley's op de knieën

Twan Bakker ,

Muziek-café Smiley's organiseert 1, 2 en 3 oktober een befenietconcert om zichzelf te behouden van een ondergang aan financiële problemen en persoonlijk leed.

Financiële problemen en een slopende ziekte dwingen Smiley's op de knieën

"Music-café Smiley's is al jaren een icoon in de plaatselijke 'underground scene'.Het wordt beschouwd als de bakermat van de vele bands in de lokale, zeer sterk bloeiende muziekscene.", vermeldt het meegeleverde persbericht. Maar zoals zo vaak draait het café op de kroegbaas en zijn vrouw. Als er dan een slopende ziekte wordt geconstateerd bij de kroegbaas dreigen er meteen problemen voor het voortbestaan van het café. Een aantal muzikanten hebben het idee opgepakt om een benefietconcert te organiseren.

"De prognose is moeilijk te geven en Rob moet het meeste halen uit de tijd die hij nu nog heeft. Om deze reden hebben wij besloten om een groots benefietfestival op te zetten. Het doel van de benefiet bestaat deels uit een financiële steun in de rug. Maar zeker niet onbelangrijk is het voor ons dat wij Rob en Annie een onvergetelijk weekend geven, als dank en als aansporing voor hun inzet en hulp in de afgelopen jaren. Inmiddels hebben 26 bands hun medewerking toegezegd en zitten we midden in de voorbereiding.", aldus de organisatie van het festival.

Bands als onder andere 'Superior', 'Noyalty', ' Circle of Silence', '21 Eyes of Ruby', 'Seven Days Remain' en Billy the Kid (niet op de poster) zullen het weekend voorzien van hun muzikale steun.

Het festival vindt plaats op 1, 2 en 3 oktober in Music-café Smiley’s, Maastrichterstraat 39 in Brunssum. Meer informatie is te vinden op de website www.myspace.com/smileysbenefitfest.

Hier kan men ook terecht voor de voorverkoop van de tickets.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg