Alle stoelen aan de kant! Alle stoelen aan de kant!

Tien jaar The Notorious IBE

, Maurice Kamps

Alle stoelen aan de kant!

Tien jaar The Notorious IBE

Maurice Kamps ,

Dit weekend viert het toonaangevende breakdance evenement The Notorious IBE haar tiende verjaardag in Heerlen. In het Parkstad Limburg Theater, Schunck*, Nieuwe Nor en het gemeentehuis gaan alle stoelen aan de kant voor de internationale breakdance top. Verder zijn er optredens en beleeft de Banksy documentaire 'Exit Through The Gift Shop' haar Nederlandse première.

Tien jaar The Notorious IBE

Het hiphop dansfestival The Notorious International Breakdance Event (IBE) is dit jaar toe aan haar tiende editie. Dit wordt gevierd met de aanwezigheid van de absolute wereldtop op het gebied van breakdance, popping, locking en aanverwante stijlen.

Het driedaagse festival is het afgelopen decenium uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende breakdance evenementen ter wereld. Jaarlijks wordt The Notorious IBE bezocht door duizenden bezoekers afkomstig uit vijfendertig verschillende landen.

Vanwege de tiende editie zijn een aantal programmaonderdelen aangepast. Zo nodigt de organisatie een selectie dansers uit die de afgelopen negen edities een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het festival. Met de toevoeging van de Super Cr3w, (winnaars van het MTV programma 'America's Best Dance Crew') en de piepjonge Break Kidz ('Holland's Got Talent'), lijkt men op een groter publiek te mikken.

Het programma kent vele hoogtepunten; de Nederlandse première van de Banksy documentaire 'Exit Through The Gift Shop', een theatershow van het Braziliaanse Los Discipulos Do Ritmo, de Europese voorrondes van de UK BBoy Championships en het afsluitende 'All Battles All', met de beste dansers van tien jaar The Notorious IBE.

 

 

The Notorious IBE vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september op verschillende binnen- en buitenlocaties in Heerlen. Kijk voor meer informatie op: www.thenotoriousibe.com

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg