Zang van het bloemenmeisje is lichtpunt in melancholisch theaterconcert Zang van het bloemenmeisje is lichtpunt in melancholisch theaterconcert

Theater ambiance gaat hand in hand met Heather’s engelachtige stem

, Raymond Kruijen en Nadia Hagen

Zang van het bloemenmeisje is lichtpunt in melancholisch theaterconcert

Theater ambiance gaat hand in hand met Heather’s engelachtige stem

Raymond Kruijen en Nadia Hagen ,

Voor de Nederlandse Heather Nova fans behoort ons landje gelukkig tot de landen die ze met regelmaat aandoet. Ze kan dan ook sinds haar ‘Oyster’ album rekenen op een vaste fan basis. Op 8 en 14 oktober stonden de grote Limburgse theaters in respectievelijk Heerlen en Maastricht in het teken van Heather Nova's muziek, een 'Special Acoustic Evening'.

Theater ambiance gaat hand in hand met Heather’s engelachtige stem

Voor de Nederlandse Heather Nova fans behoort ons landje gelukkig tot de landen die ze met regelmaat aandoet. Ze kan dan ook sinds haar ‘Oyster’ album rekenen op een vaste fan basis. Op 8 en 14 oktober stonden de grote Limburgse theaters in respectievelijk Heerlen en Maastricht in het teken van Heather Nova's muziek, een ''Special Acoustic Evening'.

8 oktober, Parkstad Theater, Heerlen (Raymond Kruijen)
Het Heerlens theater herkent Heather’s openingstune ‘Das Model’ van Kraftwerk daarna gaat de zangeres kris kras door haar gehele repertoire, van oude tot nieuwe nummers. Zo wordt het enthousiaste publiek getrakteerd op ‘What A Feeling’ en ‘Heart And Shoulder’ van het Siren album. Het bekende ‘Oyster’ album wordt vertegenwoordigd door ‘Doubled Up’ en ‘Paper Cup’. Met ‘Spirit In You’ grijpt ze zelfs terug naar haar eerste album ‘Glow Stars’. De poëtische teksten begeleidt door cello, viool en akoestische gitaren ademen veelal dezelfde sfeer uit, echter de engelachtige stem van Heather voert gelukkig de boventoon.

Op ‘Gloomy Sunday‘ en ‘I Miss My Sky‘ wordt ze begeleid door haar voorprogramma, zanger/violist Taylor Rankin. Ook de nieuwe nummers worden met open armen ontvangen. Zo brengt ze met ‘Save A Little Piece Of Tomorrow’ de klimaat problematiek onder de aandacht. Het andere nieuwe nummer luistert naar de titel ‘Burning To Love‘. Tot de hoogtepunten mogen onder andere ‘Like Lovers Do‘ en haar bescheiden hitje ‘London Rain ‘ gerekend worden. Het publiek dat zijn waardering blijft uiten weet Heather tot twee toegiften “over te halen”. De Neil Young cover ‘Like A Hurricane’ en als laatste het fragiele ‘Walking Higher’. 

Het concert van vanavond valt met één woord te omschrijven…sereen. Met haar 'elektrische' live band wordt er vanzelfsprekend meer diversiteit 'uitgeademd'. Echter vanavond stonden de nummers in de theater schijnwerpers.

14 oktober, Theater Aan Het Vrijthof, Maastricht  (Nadia Hagen)
Opener van vanavond is de jonge Taylor Rankin, ook afkomstig van Bermuda. De muzikant verrast het publiek met zijn experimentele, ritmische muziek. Als 'een-man-band' neemt hij zijn eigen zang, viool en piano geluiden op en speelt ze na een paar maten weer af. Door constante herhaling van deze geluiden klinkt het snel als een klein orkest. De bezoekers zijn zwaar onder de indruk en applaudiseren enthousiast na zijn korte optreden.

Na een korte pauze is het eindelijk tijd voor de mooie blonde singer-songwriter Heather Nova. Het concert begint met het sirene-achtige vocale intro van Island. Na al die jaren optreden zorgt haar prachtige sopraan stem nog steeds voor kippenvel. Tijdens het concert reist de bezoeker door bijna 20 jaar muziek van de vrouw uit de Bermuda. Haar stijl is echter nooit veranderd. Hierdoor kan het voor sommigen wat saai overkomen.

Ze wordt tijdens deze toernee door slechts één muzikant begeleid. Hij bespeelt afwisselend en soms, door dezelfde looptechniek als Rankin, tegelijkertijd een akoestische bas, viool, gitaar en keyboard. Hierdoor ontstaan interessante versies van de bekende liedjes zoals een akoestische versie van de 'Aquamarine'-remix. Nova stelt het pubiek ook twee van haar nieuwe nummers voor. Geïnspireerd is ze door haar familie, (overleden) vrienden en de natuur. Haar nieuwe 'full-band' album bevat onder andere het emotionele nummer 'Burning To Love' en zal in de loop van 2011 verschijnen. Tot dan mag Nederland nog van enkele akoestische concerten in Nederland genieten. Veel kippenvel-momenten liggen dus nog in het verschiet.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg