Die Anarchistische Abendunterhaltung doet kerk volstromen Die Anarchistische Abendunterhaltung doet kerk volstromen

D.A.A.U. mixt rock, klassiek en jazz

, Ron Loontjens

Die Anarchistische Abendunterhaltung doet kerk volstromen

D.A.A.U. mixt rock, klassiek en jazz

Ron Loontjens ,

Een volle kerk? Dat is zeker lang geleden. De dominee zal er blij mee zijn geweest. Die Anarchistische Abendunterhaltung, oftewel D.A.A.U. kreeg het voor elkaar.

D.A.A.U. mixt rock, klassiek en jazz

Die Anarchistische Abendunterhaltung, oftwel D.A.A.U heeft het voor elkaar weten te krijgen: een volle kerk.

Deze meest vreemde groepsnaam is ontleend aan Der Steppenwolf van auteur Herman Hesse. De muziek van D.A.A.U. is moeilijk in een hokje te plaatsen. Het is een mix van rock, klassiek en jazz. Zo ook in de Joriskerk in Venlo. Er zijn invloeden van vreemd genoeg Dead can Dance, Jan Garbarek, maar ook van de klassieke meesters zoals de Russische componist Shostakovich.

In den beginne was er doodse stilte en opperste concentratie. "A matter of time" wordt ingezet. Tergend langzaam, noot voor noot en laag voor laag wordt de accordeon en de klarinet het nummer in gebracht. Het lijkt erop dat de bas erbij is gezet als siervoorwerp. Toch hoor je na enkele minuten een ijle bas meespelen. Het is wennen aan de trage muziek. Het ritme neemt je te pakken waarna je wordt meegevoerd. Beter is om je ogen te sluiten en je mee te laten voeren op de muziek.

In "Out Of The Woods" strijkt Lenski zijn cello bijna in brand. Het kwartet is wel klassiek geschoold, maar ze weten ook wat een klassiek instrument en een strijkstok kan verduren. Voorzichtig zijn ze in ieder geval niet.

Een concert in een kerk. Men verwachtte iets aparts en men kreeg iets aparts. Een concert waar je nog lang over na zal denken. Dit is door D.A.A.U ook mogelijk gemaakt met de aanschaf van een opname van het recente concert in de Joriskerk. Super.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg