Mother’s Finest heeft het nog steeds.

Hun mix van funk, rock en soul blaast je in de Bosuil omver.

Antoine Bongers ,

Al sinds 1974 timmert Mother’s Finest niet onverdienstelijk aan de weg. Al meteen hebben ze succes. De band uit Atlanta, Georgia is opgericht door het zangersechtpaar Joyce ”Baby Jean”Kennedy en Glenn “Dock”Murdock.

Hun mix van funk, rock en soul blaast je in de Bosuil omver.

Ondanks dat hun grootste en bekendste hits uit 1977 stammen zijn ze nog steeds populair. De Bosuil in Weert loopt ook lekker vol. Dat ze vooral in de jaren 70 hun grootste successen hebben gehad zie in het publiek terug. De generatie “geboren in de jaren 60 en 70” is ruim in de meerderheid. Er hangt een gemoedelijke sfeer en men heeft er duidelijk zin in.

Als de band opkomt klinkt een luid applaus. Ze beginnen met “I’m Ready” maar alleen de gitarist Gary “Moses Mo” Moore lijkt er echt zin in te hebben en er helemaal klaar voor te zijn. De rest heeft duidelijk moeite. Echter bij hun volgende nummer “Truth” is iedereen opgewarmd en gaat het publiek in De Bosuil helemaal los. De band zet dit voort met “hard rock lover”. Moses Mo laat de gitaar gieren. “Thank you for the love” loopt uit en de chemie tussen band en publiek bereikt een hoogtepunt. Wat een energie wordt er de zaal ingeslingerd. Baby Jean laat zich helemaal gaan en laat zich door een enthousiaste fan gewoon vastpakken. Je ziet aan haar ogen dat ze er van geniet. Ook voor de rest is de bosuil geen “verplicht nummertje”. Als laatste worden “Baby love” en “Piece of Rock” gespeeld. Een luid applaus volgt en al snel komen ze voor de toegift terug.

Ondanks het vroege tijdstip heeft iedereen genoten van een fantastiche performance. Mother’s Finest kan nog jaren mee en de fans zullen dit zeer zeker waarderen.