Jury voorrondes Nu of Nooit 2011 bekend gemaakt

Gevarieerd gezelschap bepaalt wie naar de finale gaan

Joost Bazelmans ,

Nadat op 11 november j.l. de deelnemers van Nu of Nooit 2011 bekend werden gemaakt, heeft Stichting Popmuziek Limburg nu ook naar buiten gebracht wie in de jury van de voorronden zit. Het blijkt een gevarieerd gezelschap te zijn, van alle markten thuis

Gevarieerd gezelschap bepaalt wie naar de finale gaan

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) kiest altijd met grote zorg een jury uit die de bands in de voorrondes moeten beoordelen en dus ook beslist wie naar de finale gaan. Ook dit jaar zijn het weer bekende namen uit de Limburgse muziekwereld, met verschillende achtergronden.

Piere Oitmann

Pierre Oitmann is begonnen als recensent voor 3VOOR12/Limburg en is bij de meeste Limburgse bands wel bekend. Tegenwoordig kunnen we zijn pennenvruchten over nationale en internationale artiesten lezen op websites als Nu.nl, Muziek.nl en Festivalinfo.nl. Maar ook is hij regelmatig te horen als gastpresentator bij Tim op het Broek in het programma Het Uitzendbureau op L1 radio.

Ron Koerts

Ron Koerts loopt al een tijdje mee in de Limburgse muziek-scene. Hij speelde zelf al eens in de voorronde van Nu of Nooit (2002 met de band Bumper), zat in 2006 in de jury van Nu of Nooit en heeft een aantal eigen projecten (Celluloid Gurus, Rudy and Rudy). Daarnaast organiseert Ron het Vollanalog! Festival in de Muziekgieterij in Maastricht

Renate Dirix

Renate Dirix is afgestudeerd op het conservatorium Maastricht, klassieke richting. Na haar afstuderen heeft ze 13 jaar lang bij André Rieu gespeeld. Maar de popmuziek bleef haar boeien en dus richtte ze in 2003 de band Reincarnatus op. Deze band combineert popinstrumenten met middeleeuwse instrumenten en daarmee hebben ze veel succes in Duitsland, waar deze muziek een genre is.