It's all happening in Venlo

Showvrouw Giovanca laat publiek Curaçao beleven in Perron 55

Bas van den Ende ,

Met een mix van jazz, soul en pop laat Giovanca zien dat haar tweede album zeer zeker ook als een huis overeind staat. Daarnaast bevatte deze avond ook humor en zelfs wat kleine Pinkpop-momentjes in Venlo.

Showvrouw Giovanca laat publiek Curaçao beleven in Perron 55

De avond wordt geopend door Jaykid, een (positieve) hiphopartiest die het publiek helaas niet goed mee krijgt. Alhoewel hij niet verkeerd rapt en het zeer enthousiast probeert, komen de aanwezige personen in dit publiek niet voor deze muziek. Hij staat samen met een toetsenist die ook voor de achtergrond beat zorgt dat deze jongen zeker talent heeft laat hij meerdere keren zien. De heren krijgen een half uurtje om zich te laten zien, helaas voor hun zullen ze niet de impressie hebben achtergelaten die ze zelf in gedachten hadden.

Kort daarna staat de dame van de avond alweer op het podium, Giovanca. Na haar met de zilveren harp bekroonde debuutalbum, staat deze tour in het teken van haar tweede album While I'm Awake. Met een geweldige mix van jazz, soul en pop weet deze vrouw het zeer gevarieerde publiek te vermaken. Een grapje hier en daar tussen de nummers in voor de vrolijke noot en het publiek is ingepakt. In tegenstelling tot veel andere bands komt het praten tussen de nummers gelukkig niet gerepeteerd over.

Dat de dame niet alleen op het podium staat moet zeker opgemerkt worden. De muziek wordt perfect gebracht door de professionele band die erom heen staat. Elk van hun afzonderlijk lijken ook
exceptioneel veel plezier te hebben in het maken van de muziek. Daarbij blijkt de gitarist ook nog een goede zanger te zijn, die moeten we Giovanca geloven, minimaal een aanzoek krijgt per optreden.

Halverwege het optreden is het tijd om te dansen is de dame van de avond van mening. Als zij dan aan een meneer vooraan vraagt waarom hij niet meedanst, krijgt ze het antwoord: "Ich verstehe Sie nicht". Hierop begint ze in haar beste geïmproviseerde Duits, Louis van Gaal kan nog wat leren van deze dame, deze heer het podium op te vragen om mee te dansen. Ietwat onwennig komt deze Duitser het podium om mee te dansen. Het ziet er allemaal net iets grappiger uit dan de bedoeling was.

Later op de avond krijgt elk bandlid afzonderlijk ook nog eens de kans om zich van zijn/haar beste kant te laten zien. Zelfs de achtergrondzangeressen krijgen die kans, al was dat niet van tevoren afgesproken. Wat ook weer humoristische teksten oplevert. Dan worden er nog twee dames en een 'hubby husband' het podium op getrokken. Voor de lol krijgen ze alle drie even de microfoon om een lijntje mee te zingen. Als de laatste dame de microfoon krijgt, blijkt er nóg een verschrikkelijk talentje het podium te staan.

Dan verlaat de band het podium om nog terug te komen voor de hit On my way. Iedereen danst en zingt luid mee. Hierop kan Giovanca nog maar een zin zeggen: "Tonight, it's all happening in Venlo".