Grand Theft Apple; Diefstal loont

Cd-recensie Grand Theft Apple - Catégorie C

Hans van Eijsden ,

In een eerdere recensie van Jodymoon werd reeds geconcludeerd dat het Limburgse Zuiden meer te bieden heeft dan alleen maar ons nationaal exportproduct André Rieu. Het bewijs hiervan wordt ook nu geleverd door de formatie Grand Theft Apple.

Cd-recensie Grand Theft Apple - Catégorie C

'Catégorie C' is de opvolger van het in 2007 verschenen debuut Sweet Sour en daarmee de tweede EP van Grand Theft Apple uit Maastricht. Om maar meteen met het bekende juryrapport in huis te vallen: HET ALBUM STAAT ALS EEN DEUR. Van begin tot eind heerlijke pop/rock songs in een strakke productie. Het album is in eigen beheer opgenomen en het mixen en masteren werd verzorgd door Niels Hahn (Pastelle Productions Amsterdam). 'Catégorie C' is een cd die je bij de eerste luisterbeurt al bij de strot grijpt en de komende tijd niet meer uit je cd-speler weg te halen valt.

'Confusion' is een waardige opener van 'Catégorie C'. Een ruig rocknummer met een strak gitaargeluid en zet meteen de toon voor dit album. 'Fairy' gaat door waar 'Confusion' net eindigde, nl met een heerlijk rockgeluid waar geen plaats is voor toeters en bellen maar voor een strakke begeleiding daar waar nodig is. het eerste nummer eindigde, en wel met een heerlijk rockgeluid waar geen plaats is voor toeters en bellen maar voor een strakke begeleiding daar waar nodig is. 'Little Angel' is een catchy nummer dat niet zou misstaan op 3FM. Na een drietal rockende songs neemt Grand Theft Apple met 'Sun Doesn’t Shine' wat gas terug met een nummer dat goed in het gehoor ligt en dat je nog maar moeilijk uit je hoofd krijgt. 'Sunday Chillin'' is, zoals de titel al aangeeft, en heerlijk relaxte song waarbij Grand Theft Apple bewijst ook zijn mannetje te staan in minder heftige songs. Je zou zo maar wensen dat het altijd zondag zou blijven.

Alleen maar positieve geluiden? Een minpuntje dan: het feest is al na 22:44 minuten afgelopen, maar daar hebben ze dan weer de repeat-knop voor uitgevonden. 'Catégorie C'  is een album met potentie en als de groep zich zo blijft verbeteren zou hun volgende (hopelijk volledige) cd wel eens in de klasse Hors Catégorie kunnen vallen.