Concubine heeft een nieuwe drummer gevonden

Gavin Harte vervangt Niek van Lin

Joost Bazelmans ,

Op het d-Vers Festival 2010 trad Concubine voor het eerst in vijf jaar weer op. Het bloed kroop blijkbaar waar het niet gaan kon. Echter wisten de heren ook direct te vertellen dat ze op zoek waren naar een nieuwe drummer. Afgelopen weekend bracht Concubine het bericht naar buiten dat ze deze hadden gevonden.

Gavin Harte vervangt Niek van Lin

Na een pauze van vijf jaar stond Concubine op 9 oktober j.l. weer op het podium op het d-Vers festival in Sittard. Een week later deden ze dit nog eens dunnetjes over in De Azijnfabriek in Roermond, wat ook meteen het laatste optreden van drummer Niek van Lin met Concubine was. Niek had aangegeven dat hij om persoonlijke redenen , waaronder het recente vaderschap, niet verder zou gaan met Concubine. Dus moest de band op zoek naar een nieuwe drummer.

Na een wekenlange zoektocht en een aantal audities werd vandaag bekend gemaakt wie de nieuwe drummer van Concubine is; Gavin Harte. Gavin speelde vroeger in het inmiddels opgeheven Callenish Circle.

Samen met Gavin heeft Concubine genoeg plannen voor het komende jaar. Er staat een nieuw album op de planning en er zijn al weer een aantal optredens geboekt. Het eerst volgende optreden zal zijn op 18 februari 2011 in Poppodium Fenix te Sittard.