Arkngthand stopt ermee

Ridders en draken zijn weer verleden tijd

Bart Notermans ,

Op zaterdag 27 november zal de Midden-Limburgse metalband Arkngthand hun laatste show geven in Ernesto’s Cantina te Sittard. Na vijf jaar muziek te hebben gemaakt, heeft de band besloten om Arkngthand vaarwel te zeggen.

Ridders en draken zijn weer verleden tijd

“De muzikale richting heeft zich in de loop van de tijd veranderd en daarmee ontgroeiden we Arkngthand als het ware”,  zegt drummer Niels Janssen. “Dat is dan ook de reden voor dit besluit. We voelden allemaal heel duidelijk dat het tijd was voor verandering”. Zanger Rim Steijvers: “Muzikaal gezien was er gewoon niets meer te halen tussen de ridders en draken. We zijn zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak volwassener geworden. Met die gedachte in je achterhoofd is het denk ik een logische beslissing”.

Arkngthand is na vijf jaar een gevestigde naam binnen Limburg. Ze hebben op elk Limburgs festival wel gespeeld. In 2009 deed de band mee aan Nu Of Nooit maar geraakte niet in de finale. Wel wonnen ze in 2008 de finale van Podiumvrees en werden tevens dat jaar uitgeroepen tot Mama's Pridest op het jaarlijkse Mama's Pride festival.

“We kunnen met een glimlach terugblikken op alles wat we meegemaakt hebben de afgelopen jaren”, aldus de band. “Het was een muzikale reis die we begonnen als onervaren tieners. In die kleine vijf jaar hebben we te gekke tijden gehad en zijn we toch uitgegroeid tot een vaste waarde in de Limburgse muziekscene. Die scene heeft ons voor een deel gevormd en heeft ons als jonge broekies de kans gegeven om te groeien als band en als muzikanten. Daar ben je je misschien niet ieder moment bewust van, maar als we nu terugkijken zijn we daar ontzettend dankbaar voor”.

Arkngthand bracht twee albums uit. 'Merlin's Chamber' in 2007 en twee jaar later het album 'Songs Of Ice And Fire'. Voor de mensen die de band nog een keer willen zien optreden of nog één vergeefse poging willen doen de bandnaam correct uit te spreken, zullen op 27 november naar Ernesto's Cantina aan de Sittardse Markt moeten komen.