Alain Clark laat het Heerlense theater genieten van soul & funk mixtuur

Het in grote getale aanwezige vrouwelijke publiek laat de heupen swingen op de muziek van Alain Clark.

Raymond Kruijen ,

Alain Clark wist met zijn tot op heden, drie albums, al de nodige hits uit zijn mouw te schudden. Dat alleen al bewijst de muzikale kwaliteiten van deze jonge muzikant. Op de radio kun je zijn hits niet meer weg denken. Dus reden genoeg om de man eens live te gaan beluisteren.

Het in grote getale aanwezige vrouwelijke publiek laat de heupen swingen op de muziek van Alain Clark.

Een goed gevulde Limburgzaal hoort Alain Clark met zijn twaalfkoppige formatie, de ‘Colorblind’-clubtour starten met ‘Wonderful Day’. De sfeer zit er al vrij snel in hetgeen zorgt voor een goede interactie tussen band en publiek. Het publiek laat zich ruimschoots horen, zeker wanneer zijn hits als ‘Blow Me Away’, ‘Father & Friend’ en ‘This Ain't Gonna Work’ passeren. Bij de band valt niets te bespeuren dat hun tour ten einde loopt.

Alain Clark staat ook live, met zijn warme stemgeluid, zijn mannetje. Hij wordt daarbij professioneel ondersteund door zijn big band. De gitarist verzorgt de nummers zo nu en dan van een pittige solo hetgeen niet misstaat in de nummers. Ondanks dat de schijnwerpers grotendeels gericht zijn op Clark gunt deze op zijn beurt ieder bandlid zijn/haar “spotlight moment”. Zo ook tijdens het duet ‘Too Soon Too End’ waarbij achtergrond zangeres Rozu Lozica mag schitteren.
Natuurlijk passeert het ‘Colorblind’ album ruimschoots de revue, met onder andere de nieuwe single ‘Good Days’.

Makkelijk in het gehoor liggende nummers, professionele muzikanten, de nodige hitnoteringen en vooral voor het merendeel van de aanwezige vrouwen, een leuke verschijning als zanger is de formule voor een geslaagd avondje gevuld met soul en funk.