Till Death Productions na vijf jaar hard werken tot een einde Till Death Productions na vijf jaar hard werken tot een einde

Born From Pain weer terug in Limburg

, Tom Janssen

Till Death Productions na vijf jaar hard werken tot een einde

Born From Pain weer terug in Limburg

Tom Janssen ,

De avond was bedoeld voor locals, ondanks dat Reverse The Flow vervangen werd door het Duitse The Platoon. Maar voornamelijk publiek van de lokale scene was aanwezig in Poppodium Nieuwe Nor, uitgenodigd door een affiche met 4 harde Limburgse namen.

Born From Pain weer terug in Limburg

Terwijl het de laatste tijd moeilijk blijkt te zijn om publiek naar een hardcore show te laten komen, is het Dennis van Till Death Productions gelukt deze avond tot een succes te maken. Met een super harde afsluiter van Born From Pain kan Dennis terugkijken op vijf fantastische jaren van inzet voor de lokale hardcore scene. Superior speelt nu ondertussen 11 jaar, en heeft meerdere keren in de afgelopen vijf jaar gespeeld voor Till Death. Vorige week, tijdens het Queenscore festival in Kaatsheuvel, brachten ze nog hun kakelverse cd ‘All Is Ending’ uit. De nummers klinken niet alleen op cd hard, zelfs in de zaal van de Nieuwe Nor komen ze goed tot hun recht. Met nummers als ‘I Am The Sinner’ en ‘Living The Lie’ laten ze zien dat ze het waard zijn gehoord te worden. Terwijl de cd van Superior nog maar een week oud is, brengt Bloodtrial vandaag hun EP ‘Die Or Drown’ uit. Op het moment dat iemand van plan is dit feestje voor de heren te verpesten, wijst Bart ze, terecht onvriendelijk, de deur. Nee dit feestje is van Bloodtrial, en dat laten ze zien ook. Met een verbeterde sfeer gaat de show weer verder en laten ze zien waar ze van houden. Forget To Forgive is eveneens een band die nog niet lang met hun laatste album rondloopt. Op 26 februari brachten ze ‘A Product Of Dissecting Minds’ uit. In de afgelopen jaren heeft de band zich weten te ontwikkelen van emo-, tot een breakcore band van groot formaat. En het resultaat: snelle rifjes afgewisseld met snoeiharde breaks. Terwijl enkele cleane stukken toch nog wel deel uitmaken van de show. Dan de band waar het allemaal om draait deze avond. Als Born From Pain begint te spelen komt er een energie vrij waar je “U” tegen zegt. Met enkele bekendere oude nummers als ‘Reclaiming The Crown’ en ‘Rise Or Die’, maar ook ‘Stop At Nothing’ van ‘War’ en ‘State Of Mind’ van het laatste album ‘Survival’ die de voetjes van de vloer laten gaan. Met kenmerkende speeches van zanger Rob Franssen introduceert hij het ene nummer na de andere. ‘When We Were Kings’ is een prachtige afsluiter, waarbij alle energie nogmaals tot uitdrukking komt. De hele zaal gaat plat en alle voetjes gaan van de vloer. Een prachtig einde van een avond, maar zeker ook van vijf jaar inzet van ‘Dennis Till Death’.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg