Magnapop terug naar daar waar de successtory jaren geleden begon Magnapop terug naar daar waar de successtory jaren geleden begon

Terug van (eigenlijk nooit) weg geweest

, Hans van Eijsden

Magnapop terug naar daar waar de successtory jaren geleden begon

Terug van (eigenlijk nooit) weg geweest

Hans van Eijsden ,

De nieuwe tournee voor de Amerikaanse band Magnapop start in Maastricht en zorgt voor herkenning en erkenning, daar de groep niet alleen terugvalt op hun vroegere hits maar ook nieuw werk presenteert aan het enthousiaste publiek.


Terug van (eigenlijk nooit) weg geweest

Wie kent ze niet, hits als 'Lay It Down', 'Texas' en 'Open The Door', begin jaren negentig hits in met name Nederland. Na een aantal jaren in de luwte te hebben gewerkt is de groep Magnapop weer helemaal terug en begint haar Beneluxtour in Maastricht en wel in de Muziekgieterij. Ze worden onthaald door een enthousiast gemêleerd publiek, in leeftijd variërend van zestien tot zestig, allen hebben ze er zin in, zowel voor als op het podium.

Na de eerste tonen van 'Garden' gaat het dak er al meteen af. Hun optreden is een aaneenschakeling van hits, ouder werk en nieuwe songs. Allemaal korte krachtige nummers met veel power gespeeld en door het publiek met een enorme waardering beloond.

Van hun laatste album 'Chase Park'  worden maar liefst acht tracks gespeeld en de koek is nog lang niet op. Hier geen verplichte set en wegwezen, nee hier straalt het plezier van het podium af en waait als het ware constant over naar het publiek, dat maar geen genoeg krijgt van de heerlijke stem van Linda Hopper, het ruige gitaargeluid van Ruthie Morris, de strakke ritmes van drummer Chad Williams en de bonkende bas van Scott Rowe.

De groep spreekt regelmatig haar dank uit naar het publiek dat na elk nummer harder begint te klappen en schreeuwen. Het laatste nummer van hun set is 'Open The Door' en levert een reactie op bij het publiek welk ik zelden gezien heb. Het lijkt wel of iedereen volledig uit zijn dak gaat en vrijwel niemand staat stil op de klanken van deze sympathieke band.

Dan is het afgelopen, na een uitgebreid dankjewel verlaat Magnapop het podium, maar het publiek laat het er niet bij zitten en vraagt de groep terug en met 'Lay It Down' en 'Texas' als toegift word deze gedenkwaardige avond als een groot feest afgesloten. Het is duidelijk, Magnapop is terug van (eigenlijk nooit) weg geweest.

Na afloop gaf Linda aan dat ze vooraf geen idee had hoe het 'nieuwe' publiek op hun muziek zou reageren  en ze hadden keihard gerepeteerd om meteen bij de eerste show hun visitekaartje af te geven. Dat is zeker gelukt, laten we hopen dat we nu niet weer jaren moeten wachten op een ontmoeting met Magnapop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg