John Waite trakteert De Bosuil op een avondje klassiekers John Waite trakteert De Bosuil op een avondje klassiekers

Veel nummers van The Baby's in greatest hits show

John Waite trakteert De Bosuil op een avondje klassiekers

Veel nummers van The Baby's in greatest hits show

Bij naslag in de rockgeschiedenis zul je zeker op de naam Jonn Waite stuiten. Hetzij onder de bands The Baby’s en Bad English, of als solo artiest. Onder alle drie de namen liet hij wereldwijd de kassa rinkelen. Maar veel belangrijker nog is dat hij na 40 jaar productief te zijn de fans nog steeds weet te raken met zijn nummers en unieke stemgeluid. 3VOOR12 wilde dan ook getuige zijn van een avondje “classic rock”.

Veel nummers van The Baby's in greatest hits show

Ondanks dat veel van zijn plaatwerk ondersteunt word door keyboards, ontbreken deze vanavond, hetgeen de nummers iets rauwer laten klinken. Dit is goed hoorbaar op de mega ballade van Bad English ‘When I See You Smile’. Dat John Waite de muziek van Bob Dylan hoog in het vaandel draagt is geen geheim. Hij zet dan ook een mooie versie neer van ‘All Along The Watchtower’.

John Waite trapt voor een volle Bosuil energiek af met ‘Change’ gevolgd door ‘Back on my feet again’ van The Baby’s. Met de klassieker van deze band, ’Every Time I Think Of You’, laat hij menig muzikaal hart in de ‘Bosuil’ sneller kloppen. Vervolgens komen de Bad English fanaten weer aan hun trekken wanneer ‘Best Of What I Got’ en de super hit ‘Time Stood Still’ de revue passeren. Met ‘Missing You’ brengt John zijn grootste solo hit ooit. Hij sluit af met de Baby’s nummers ‘Midnight Rendezvous’ en ‘Head First’. Het publiek wil echter nog een toegift want de sfeer zit er nog steeds goed in. Waite pakt nog één keer stevig uit met de Led Zeppelin cover ‘Rock And Roll’.

De man zou niet op covers hoeven terug te vallen daar hij zo’n lange discografie heeft dat hij makkelijk nog wat uurtjes zou kunnen doorgaan maar de titel ‘Rock ‘n’ Roll’ is wel de beste omschrijving voor deze rasartiest.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg